Lecții Dure de Învățat din Australia

/ Vizionări: 306
Tag-uri:

Болезненные уроки из Австралии — Зри в Корень! (+Видео)Болезненные уроки из Австралии — Зри в Корень! (+Видео)

Inima-ți sângerează la vederea mesajelor și pozelor din Australia, mai ales atunci când vezi case arzând, orașe, oameni cărora nu le-a rămas timp să evacueze și care fug spre mare pentru a scăpa de urgie, animale nevinovate, care mor în flăcări… Ca ciupercile după ploaie apar tot felul de campanii de strângere de fonduri pentru a ajuta țara și anumite persoane… Stelele-și fac PR scump, donând sute de mii de dolari în fondurile pompierilor, animalelor, refugiaților… dar tot asta este luptă cu consecințele! Unde-i pricina?

Pentru a înțelege amploarea reală a tragediei, pe lângă cangurii și ursuleții prăjiți, ar fi util să privim o hartă comparativă

Болезненные уроки из Австралии — Зри в Корень! (+Видео)Болезненные уроки из Австралии — Зри в Корень! (+Видео)

Australia: cu cît mai îndepărtat, cu atît mai profitabil
Australia: cu cît mai îndepărtat, cu atît mai profitabil

Dimensiunile Australiei pe harta Europei

Există așa o zicală, sau chiar un principiu de viață: „Ce încurajezi azi, asta vei primi și în viitor – ba chiar și în cantități mai mari”. Orice se întâmpla, nu numai în Australia, dar și în orice altă parte a lumii, în special, în țările noastre, trebuie privit prin prizma pricinilor, să tragem concluzii și să împiedicăm să se repete în prezent. Ca să nu avem un viitor similar!

Cum zicea Lavrenty Pavlovici Beria: „În spatele fiecărui cataclism natural, stau nume și prenume concrete” Iată un lanț de fapte, pe care l-am descoperind, studiind pricinile cataclismelor din Australia. Conculziile le faceți de sine stătător:

În 2017, Australia a devenit cea de-a 26-a țară care a legalizat căsătoria între persoane de același sex Un link plin de bucurie de la DW

Această „victorie” a fost precedată de o lungă luptă a minorității sexuale pentru drepturile lor, care a început în anul 2000 și a fost însoțită de o campanie PR națională fără precedent.

Și atunci, când în 2016, balanța a început să se încline definitiv spre ”câștigători”, în țară a început cea mai grea secetă din toată istoria observațiilor meteo. Seceta durează deja 3 ani și puțin probabil că se va finisa această vară.

 

Australia vânează rechinii care se apropie prea mult de coastă
Australia vânează rechinii care se apropie prea mult de coastă

 

În septembrie 2019, ultimul stat din Australia, New South Wales a decriminalizat (legalizat) avorturile Link cu detalii. Acum ele sunt admise în totată țara, la toți termenii sarcinii, chiar și în ultima zi pînă la naștere, dacă medicii consideră necesar

Înainte de actualele incendii forestiere, pe durata anului trecut (2019) în societatea australiana se producea un scandal public enorm, care a fost cauzat de declarațiile deschise ale unuia dintre liderii echipei naționale de rugby, Israel Folau. Pe scurt: Folau, un enoriaș al bisericii religioase ultra-conservatoare a Mormonilor, și-a exprimat condamnarea deschisă a politicii guvernamentale și, în mod special al statului său de baștină New South Whales, care au admis căsătoriile între persoane de același sex și promovarea avortului. În postarea sa de pe Instagram a citat cuvinte din Biblie „Că toți bețivii, femeile ce avortează, homosexuali și sodomiții vor arde în iad „. În final:

Marea parte a societății și a colegilor de breaslă l-au judecat pe jucător

Folau, în vârful carierei sale, a fost expulzat din echipa națională australiană și din clubul în care juca. Aceasta, în ciuda faptului că legislația țării interzice demiterea pentru convingerile religioase.

Acum, el este în proces de judecată cu foștii

Povestea cu mai multe detalii pe Adevărul.ro

Anul trecut (2019), Australia a redus considerabil finanțarea lucrărilor de profilactică împotriva incendiilor forestiere,

Mai fumaţi? Rezultatele programului anti-tutun promovat pe o scară largă în Australia
Mai fumaţi? Rezultatele programului anti-tutun promovat pe o scară largă în Australia

Din legislație, au fost excluse, multe măsuri anterior obligatorii, care vizează activitățile de evacuare a vegetației uscate și incendiile controlate 

Pompierii din Australia au încercat în mai multe rânduri să se întâlnească cu premierul Australian, pentru a bloca declinul finanțării și sporirea bugetelor pe fonul schimbărilor climatice care se simt acolo nu mai puțin decât la noi. Ca răspuns – a primit o ignorare completă!

În același timp, bugetul militar a fost mărit fără precedent  către website-ul Parlamentului Australian și se popularizează planuri de a-l mări în continuare, în conformitate cu standardele NATO, deși Australia nu este membru al alianței și nu are amenințări militare externe directe

În decembrie (în culmea verii din emisfera sudică), când dezastrul natural era în ascensiune, premierul țării s-a aruncat neașteptat în vacanță pentru lună întreagă cu toată familia. Locația sa nu se dezvăluia

După întoarcerea sa, domnul Scott Morrison, deși a adus regretele publice, iese în public în armură de corp, de frica unei eventuale răzbunări din partea locuitorilor supărați.

Dacă nu digerați „Propaganda rusească” – poftim un link adițional la același subliect de la DW

Pe fundalul acestor eșecuri grosolane, premierul australian nici măcar nu a demisionat. Cunoscută situație, nu-i așa?

Mulți din locuitorii țării, au cerut anularea focurilor de artificii de Anul Nou cu redirecționarea bugetelor către lupta cu incendiile. Australia este printre primele țări, în care se întâmplă schimbarea zilei și focurile de artificii sunt extrem de pompoase, atrag mulți turiști și sunt transmise în direct în toată lumea.

Petiția a fost semnată de peste 270 de mii de persoane

Majoritatea statelor au anulat sau amânat artificiile

Însă Sydney (același, cândva ultra-conservativ New South Whales), unde situația cu incendiile de vegetație este una dintre cele mai complicate și unde, printre altele, luca Folau, a păstrat în vigoare focurile de artificii

Mai multe detalii, referitor la faptul cum s-a desfășurat această dilemă publică

 

 

„Chef pe timp de ciumă”

Australia și Oceania: cinci atracţii deosebite
Australia și Oceania: cinci atracţii deosebite

Nu o poți numi altfel. Fact-checking-ul ar putea continua. Toate datele sunt preluate din surse deschise. Dacă am greșit ceva, sau există informație verificată de la localnici, Vă rugăm să corectați.

Acum la concluzii. Înaintea noastră, ca într-o mișcare lentă din filme, se repetă drama Biblică a orașelor Sodoma și Homor. Principalul este ca în fluxul de detalii să nu pierdem esența lecției. Dacă această poveste ocupă un singur capitol din Biblie, astăzi Dumnezeu (ateii citesc „Natura”), din Iubirea Sa nelimitată pentru oameni, prin focuri și dezastre naturale, dă un avertisment dur, dar lasă ușa deschisă pentru a întoarce la normal și a corecta situația.

Sfinții Părinți ne spun: „Așa cum e sus, așa e și jos”. În acest context, algoritmul de vindecare, atât pentru o persoană cât și pentru o țară întreagă, este același. Este necesar:

Să fie înțelese pricinele

Să fie excluse atât din ziua de azi, cat și din viitor!

Cele mai calde locuri de pe Pământ
Cele mai calde locuri de pe Pământ

Continuă să muncești din greu!

Cred că ar fi cel mai corect să le oferim australienilor posibilitatea de a trage propriile concluzii și de a pune lucrurile în ordine în țara lor. Au toate resursele necesare pentru asta și chiar mai mult decât atât. Iar noi, din toate cele întâmplate, trebuie să tragem propriile noastre concluzii. Deci, ce avem de făcut. Fiecare în țara sa, în propriul său oraș:

Dacă sunteți o persoană înstărită și doriți să vă implicați material, pentru că donațiile vă ajută să dobândiți liniștea sufletească, nu finanțați Australia! Nu deveniți părtași la totate fărdelegile pe care le comit! Căutați în interior și ajutați organizațiile care influențează cauzele problemelor reale din țara Dvs.! Altfel, astăzi, cu donații din toată lumea, vom stinge incendii în Australia, mâine – vom lichida consecințe ale inundațiilor în Israel, poimâine, necazul va ajunge în casele noastre…

Și asta îcercând să lucrăm în loc de guverne iresponsabile și cu viziune scurtă, pe care cetățenii înșiși și-i aleg

Și, pe rând, ne v-om schimba cu rolurile victimelor și salvatorilor?

O poziție de cetățean activ este ultra-necesară, în primul rând, în curtea ta, orașul tău, țara ta… și doar atunci când toate problemele sunt rezolvate în interior – putem propune ajutor vecinilor, și doar atunci când ei singuri îl cer și au utilizat toate resursele proprii!

Trebuie să identificăm și să fondăm mecanisme de control obștesc asupra politicienilor și deciziilor lor de redistribuire a bugetelor din țările noastre! În aceste subiecte nu trebuie să fie schimbări radicale. Exemplul Australiei arată că aceste schimbări aduc la catastrofe de dimensiuni naționale și regionale!

Trebuiesc identificate rezerve pentru sporirea finanțărilor lucrărilor de profilaxie ecologică și sporirea rezilienței la schimbările climatice

Trebuie să includem mecanisme de democrație directă, după exemplul Elveției și altor țări. Toate posibilitățile tehnologice deja există și sunt accesibile!

Să ne gândim la moralitate și limitele normale ale „libertăților sociale” care ni se impun din exterior. Generațiile anterioare au trăit conform Bibliei, au putut să treacă prin încercări extrem de severe, să supraviețuiască și să ne dea viață nouă. Însă multe țări de azi, înecându-se în desfăț și lux, își permit să interpreteze (să nu zicem să denatureze) Legea lui Dumnezeu … Consecințele nu sunt de așteptat mult timp! Și, se pare – acesta este doar un avertisment persistent din partea Naturii… V-om auzi? V-om face concluzii și schimbări?

Bineînțeles, ne pare rău pentru ursuleții de Koala și Cangurii arși, păduri pierdute, orașe, pompieri și victime umane… dar și mai mult trebuie să ne pară rău pentru frații noștri creștini, oameni de rasă albă, care le bat din palme sodomiților, care le impun legi și interpretări spre degradarea societății, acceptă orgiile lor teribile și sacrificiile sângeroase umane, sub formă de avorturi.

Oare ursuleții prăjiți ne trezesc mai multă milă și compasiune ca miile de copii,

omorîți ZILNIC în burțile mamelor?

Este regretabil faptul pentru frații noștri rătăciți, care de dragul beneficiului de moment, al confortului și al plăcerilor, nu pot vedea dincolo de generația următoare. Dar acestea sunt lecțiile lor…

Cel mai bun lucru, ce-l putem face pentru ei – este să ne rugăm pentru sufletele lor!

Și pentru ale noastre!

Источник: avsainsus.lurenom.info