Legătura dintre consumul de bere și memorie la bărbați.

/ Vizionări: 2606

как пиво влияет на мозг

Bărbaţii trecuţi de vârsta de 40 de ani ar trebui să renunțe la bere. Asta este recomandarea cercetătorilor britanici care au constatat, după o cercetare care a durat 20 de ani, pe un eşantion de peste 5.000 de bărbaţi, că această băutură predispune la apariţia demenţei.

Bere și vodcă în Rusia
Bere și vodcă în Rusia

Daliy Telegraph scrie că bărbaţii trecuţi de 40 de ani nu ar trebui să bea două halbe de bere pe zi, deoarece acest obicei le influenţează în mod negativ funcţiile cognitive, predispunând la apariţia demenţei.

În urma rezultatelor obţinute, oamenii de ştiinţă le recomandă bărbaţilor care au trecut de vârsta de 40 de ani să bea mai puţin de 2,5 unităţi de bere, adică echivalentul a 500 de mililitri. Această cantitate de bere nu ar pune în pericol sănătatea bărbaţilor. Riscurile apar mai ales în rândul celor care peste 4.5 unităţi de bere, echivalentul a două halbe, mai scrie cotidianul britanic.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la Colegiul Universitar Londra au monitorizat un grup de 5.054 de bărbaţi pe o perioadă de 20 de ani. Voluntarii implicaţi în cercetare au fost supuşi unor teste de două ori pe parcursul studiului: o dată la zece ani şi a doua oară după 20 de ani.

„Declinul memoriei este, deseori, pus pe seama înaintării în vârstă. Datele noastre arată că există şi factori care pot duce la apariţia demenţei. Astfel, bărbaţii care depăşesc cei 500 de mililitri de bere pe zi sunt expuşi riscului de a suferi de demenţă”, a spus dr. Severine Sabia, coordonatorul studiului.

 

Sursa