LEGEA privind EUTANASIEREA MAIDANEZILOR, ADOPTATĂ în Romînia

/ Vizionări: 1892

Румынский парламент проголосовал за уничтожение бродячих собак

 

 

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind eutanasierea cîinilor fără stăpîn. Legea a fost adoptată cu 266 voturi "pentru", 23 "împotrivă" şi 20 de abţineri. Camera este for decizional.

 

Legea care permite eutanasierea cîinilor fără stăpîn care nu sînt adoptaţi sau revendicaţi în termen de 14 zile de cînd ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

La votul final au asistat de la balcoane şi cîteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sînt împotriva eutanasierii cîinilor fără stăpîn.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind cîinii fără stăpîn care stabileşte un termen de 14 zile în care cîinii sînt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sînt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii avînd posibilitatea să amîne eutanasierea.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, după ce reprezentanţii PDL, PSD şi PNL şi-au exprimat susţinerea faţă de forma legii rezultată de la comisie.

Potrivit MEDIAFAX, comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care cîinii fără stăpîn sînt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sînt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii avînd posibilitatea să amîne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri.

 

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137