Leonardo DiCaprio riscă să fie deportat din Indonezia

/ Vizionări: 1744

Леонардо ДиКаприо депортируют из Индонезии

Activiștii, desigur, îl iubesc foarte mult pe Leonardo DiCaprio, însă acum guvernul indonezian nu prea. Actorul a căzut în dizgrația autorităților în cadrul campaniei privind protecția teritoriilor pădurilor Leuser Ecosystem, amplasate pe insula Sumatra din Indonezia. Pădurile riscă să fie tăiate total, pentru obținerea uleiului de palmier.

Mulțumim tînărului din Moscova! (+Video)
Mulțumim tînărului din Moscova! (+Video)

După ce DiCaprio a criticat distrugerea pădurilor pe contul său de Instagram, guvernul l-a amenințat cu deportarea.

Potrivit organizației indoneziene HAkA, care îl susține pe DiCaprior, ecosistemul Leuser este „unul din cele mai mari consumator de carbon din Asia”. Teritoriul e unic: organgutani, elefanți, rinoceri și tigri – este ultimul loc de pe Pămînt, unde toate patru specii trăiesc împreună. Și aceste animale, ce trăiesc în pădurile, care riscă să fie tăiați, se află și în pericol de dispariție.

„Pe măsură ce pădurea din ecosistemul Leuser continuă să fie distruse, pentru a satisface cererea la uleiul de palmier, sunt în pericol de dispariție orangutanii de pe insula Sumatra, ei sunt împinși spre pragul de pieire”, a spus DiCaprio pe contul său de Instagram. El de asemenea, s-a pronunțat față de impactul tăierii pădurilor asupra elefanților, declarînd că tăierea le distruge căile de migrație, în rezultat elefanții nu-și pot găsi mîncare și apă.

«Arbore-pădure»
«Arbore-pădure»

Funcționarii de la imigrare și proprietarii afacerilor de export a uleiului de palmier își exprimă nemulțumirea față de mesajele DiCaprior, declarînd că scopul aflării sale în Indonezia este doar turismul, dar nu ațîțarea conflictelor.

Ministrul justiției și migrării și drepturile omului Ronny Sompie a comentat astfel acțiunile actorului: „Dacă omul plasează un mesaj, ce discreditează guvernul și interesele Indoneziei, atunci el poate fi deportat…, cînd el se află în Indonezia în alte scopuri, dar încalcă ordinea publică și prejudiciază interesele Indoneziei, serviciul de imigrare este gata să-ș deporteze”.

Businessmenii locali la fel nu s-au putut abține și i-au recomandat lui DiCaprio să plece să salveze Amazonia.

Din fericire pentru ei, se pare că DiCaprio deja a părăsit țara. Echipa lui și-a confirmat plecarea pe EcoWatch, însă activitatea actorului în Indonezia nu s-a încheiat. Fondul Leonardo DiCaprio, vara trecută a fost partenerul biologului indonezian și activistului Rudi Putra în cadrul proiectului de creare a rezervației naturale pe teritoriul Leuse și sistemului de informare privind tăierea pădurilor.

 

Sursa: facepla.net