Liceul „Gaudeamus” va fi reabilitat sub aspect al economisirii energiei electrice

В Лицее «Гаудеамус» внедрят энергосберегающие технологии 

 

Pionierii eficienţei energetice
Pionierii eficienţei energetice

Clădirea liceului „Gaudeamus" va fi reabilitată din punct de vedere al eficienței consumului de energetice, în cadrul unui proiect pilot de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor din Republica Moldova.

 

Un memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat de viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov și Roberto Lo Cicero Vaina, managerul de Proiect al Energy Saving Iniţiative in the Building Sector in Eastern Europe, programul INOGATE al UE.

Eficiența energetică la Salonul Auto din Detroit-2013 (NAIAS)
Eficiența energetică la Salonul Auto din Detroit-2013 (NAIAS)

Conform documentului, Republica Moldova va beneficia de asistență tehnică din partea programului INOGATE al UE pentru a spori eficiența energetică în clădirile din țară, iar primul studiu de caz va constituit clădirea liceului „Gaudeamus" din Chișinău.

ESIB cu ajutorul MDRC va colecta şi va analiza informația tehnică a clădirii (parametrii tehnici, consumul de energie ș.a.). Faza de pregătire a auditului energetic va prevedea promovarea metodelor de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirii armonizînd normele Republicii Moldova cu cele Europene, iar în perioada aprilie-noiembrie 2013 vor fi implementate acțiunile de eficiență energetică propuse.

De asemenea, ministerul va facilita comunicarea cu administraţia clădirii instituției de învățămînt şi cu autorităţile locale, inclusiv în demersurile către Fondul de Eficienţă Energetică pentru obţinerea finanțării îmbunătăţirii eficienţei energetice.

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137