Liga utilizatorilor de Internet în condiții de siguranță a creat un filtru gratuit pentru părinți (+Video)

/ Vizionări: 2336

Лига безопасного интернетаLiga de Internet în condiții de siguranță propune părinților să protejeze copiii de la informațiile dăunătoare. De acum înainte toți doritorii pot instala gratuit pe un PC , tabletă sau telefon mobil un filtru web, dezvoltat de către experții de la Liga. Filtru acoperă accesul utilizatorului la site-urile legate de violență și pornografie, droguri, sinucidere, care conțin limbajul obscen, precum și propun de a lua parte la jocuri de noroc sau loterie.

Posibilitatea de a instala content-filtrul pe PC-ul utilizatorului activ de Internet nu poate surprinde pe nimeni. Protecția împotriva informațiilor nedorite oferă clienților atât furnizorii, cât și dezvoltatorii programelor anti-virus. Cu toate acestea, după cum a declarat jurnaliștilor directorului executiv al Ligii de Internet  în siguranță Denis Davîdov, un nou filtru are toate avantajele filtrelor plătite și ia în considerare dezavantajele lor:

- Am încercat să luăm o decizie în așa fel, ca aceasta să fie fără defecte și să fi avut  mai multe părți pozitive,  - a spus el la o conferință de presă la ITAR -TASS . - Serviciul oferă accesul limitat la fiecare pagină cu conținutul periculos, creat pe baza analizei semantice a conținutului paginilor. Dacă pagina conține informații de natură dăunătoare, atunci va fi refuzat accesul la pagina concretă care conține astfel de informații.

Potrivit șefului Ligii, filtrul va împiedica de asemenea accesul la informații pe serverele incluse în registrul site-urilor interzise. În plus, se vor bloca bannere de caracterul nociv și vor fi șterse cuvintele necenzurate în texte.

Pentru a activa filtrul, mergeți la site-ul oficial al Ligii de Internet în condiții de siguranță și finalizați procesul de înregistrare. Se face la fel de ușor ca și înregistrarea pe orice forum din Internet. Ulterior, în orice moment, puteți activa sau dezactiva filtrul, utilizând parola personală.