Limuzina Cadillac lui Obama consumă 64 de litri de combustibil la 100 km

/ Vizionări: 9202

Лимузин Кадиллак Обамы

 

Limousina de marca Cadiilac cu care se deplasează președintele american este cunoscută sub porecla "Bestia".

Cadillac ELR este primul hibrid electric de lux (+Video)
Cadillac ELR este primul hibrid electric de lux (+Video)

Informațiile despre mașina lui Barack Obama sunt ascunse cu grijă, dar unele date uneori se infiltrează în rețea. S-a dovedit, de exemplu, că apetitul la "Bestia" este într-adevăr bestial.

Astfel de limuzine nu sunt produse într-un mod automat - acestea sunt asamblate de mână la o unitate specială de General Motors din Detroit, care a reușit deja să lanseze 12 exemplare de Cadillac-uri, astfel încât Barack Obama, cu siguranță, nu duce lipsa de autoturisme. În timpul construcției limuzina Cadillac este blindată cu grijă, inclusiv nu numai panourile caroseriei, dar și sticla: grosimea ei este de 12,5 cm , în timp ce grosimea armurii pe uși ajunge la 20 cm. Este blindat și acoperit cu o spumă specială chiar și rezervorul de benzină - în acest fel limuzina este protejată împotriva înflăcărării accidentale în timpul unui atac extern. Desigur, limuzina nu duce lipsa nici de un sistem autonom de stingere a incendiilor.

 

Лимузин Кадиллак Обамы

 

Potrivit unui agent de serviciile secrete din SUA, în cele din urmă, ușile limuzinei s-au dovedit a fi atât de grele că acestea sunt aproape imposibil să se deschidă din interior fără un ajutor din exterior. Greutatea Cadillacului prezidențial din cauza armurii și accesoriilor ajunge la 6800 kg, astfel încât lăcomia lui excepțională nu este surprinzătoare.

Лимузин Кадиллак Обамы

 

"Mașina nr.1" la fiecare 100 km consumă aproape 64 de litri de combustibil – apetitul este comparabil cu un camion de mare tonaj. Anume așa și caracteriză Cadillacul lui Obama personalul prezidențial: în opinia lor, este un camion adevărat care doar arată ca o limuzină.

Rămâne să adăugăm că transportul președintelui american valorează o jumătate de milion de dolari.