Linii de tramvai europene verzi

/ Vizionări: 7842

În unele orașe europene putem observa o scenă ciudată: pe benzile unui gazon îngrijit, circulă un tramvai adevărat! Și nu este realizarea unui film fantastic despre viitorul luminos şi nici-o fantezie bolnavă a unor amatori de fotoshop. Tehnologiile moderne, într-adevăr fac posibilă funcţionarea unui astfel sistem de transport, încît cînd ne vom uita la el, va apărea un sentiment de mîndrie.

 

Европейские зелёные трамвайные пути 

Linii de tramvai verzi din Freiburg, Breisgau, Germania

 

Aceste spații verzi au un impact pozitiv asupra orașului. Ele nu numai că sunt plăcute ochilor trecătorilor, dar de asemenea, reduc riscul apariţiei unui efect de supraîncălzire, absorb apa de ploaie și reduc nivelul de poluare al mediului înconjurător.

 

Европейские зелёные трамвайные пути 

Linii de tramvai verzi din Lyon, Franța

 

Este greu să nu fim de acord cu punctul de vedere exprimat într-un număr al revistei Monocle: "Este ceva magic în contemplarea tramvaielor din Barcelona, Strasbourg sau Frankfurt, care alunecă încet pe benzile de iarbă. În locurile în care este posibil, ar trebui să acceptăm această combinație atractivă a transportului public, eficient cu arhitectura însufleţită a peisajului, ca standard pentru planificarea construcţiilor urbane".

 

Европейские зелёные трамвайные пути 

Linii de tramvai verzi din Nisa, Franța

 

 Европейские зелёные трамвайные пути

Linii de tramvai verzi din Barcelona, Spania

 

 Европейские зелёные трамвайные пути

Liniile de tramvai verzi din Strasbourg, Franța

 

 

Sursa: arhinovosti.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.