ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lintea, alimentul ideal pentru gravide




 

Lintea este recunoscuta inca din antichitate ca fiind leguma cu mai multa valoare nutritiva, are printre componentele sale, un nivel ridicat de proteine, fibre, fier si acid folic (vitamina B9), ceea ce o face ideala pentru mancare gravidelor.
Datorita acidului folic, care este o vitamina B poate preveni malformatiile congenitale la fat, cum ar fi spina bifida si anencefalie. Este bogata in proteine, iar acest nutrient este implicat in dezvoltarea musculara a copilului in formare.
De asemenea, lintea contine acid folic care poate ajuta la combaterea efectelor nocive ale anumitor medicamente care se absorb. Deci, de exemplu, un fumator sau un dependent de alcool, poate, cu linte sa recupereze acidul folic, care este absorbit de aceste obiceiuri proaste.
Lintea este, de asemenea, bogata in potasiu, fibre, fosfor, vitamina B5 si vitamina B6. Contine concentratii mari de potasiu, care contribuie la o buna circulatie si regleaza tensiunea arteriala. Consumul este benefic pentru a face fata problemelor din tractul intestinal prin fibra, aceasta componenta, ajutand la controlul obezitatii si reducerea colesterolului.
Fiind un aliment bogat in fosfor, oasele, dintii si pielea sunt bine intretinute, deoarece consumul sau ajuta la mentinerea pH-ului sau natural. Lintea este recomandata pentru a imbunatati functiile biologice ale creierului.
Pe de alta parte vitamina B5 sau acidul pantotenic face lintea un instrument util pentru a combate stresul si migrenele si vitamina B6 face ca acest aliment sa fie recomandat pentru cazurile de diabet, depresie si astm.
In rezumat, lintea este un aliment esential pentru consumul uman. In plus fata de tot ceea ce este descris mai sus, ea este o leguma care iese in evidenta pentru aprovizionarea sa bogata de fier; pentru aceasta este cunoscuta ca un aliment care contracareaza anemia. Desigur, pentru a maximiza acest mineral este necesar sa o combinati cu fructe citrice, care poate fi lamaie, portocale sau mandarine.
De exemplu, puteti folosi linte ca o garnira, ca parte din salata, asezonata cu suc de lamaie. O alta recomandare este ca, atunci cand o pregatiti, sa nu depasiti timpul de gatire, pentru a preveni pierderea beneficiilor sale. Lintea, nu trebuie sa fie foarte fiarta, deoarece isi pierde gustul si puterea ei. Merita mentionat ca cele mai multe vitamine se pastreaza in lintea incoltita, pentru asta o spalam, turnam apa si lasam pentru 6-8 ore, dupa ce varsam apa, clatim lintea si o punem intr-un loc cald si la intuneric, pentru inca 8 ore.
Alte proprietati
De remarcat faptul ca lintea contine de asemenea, urmatoarele elemente nutritive: 70 mg calciu, 1,50 mg de iod, 3,10 mg zinc, 40,60 g carbohidrati, 24 mg sodiu, 10 mg de vitamina A, 0,47 mg vitamina B1, 0,22 mg vitamina B2, 6,58 mg vitamina B3, 3,40 mg vitamina C, 1,80 mg vitamina E, 304 calorii, 1,70 g grasime, 1,10 g de zahar si 127 mg purine.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 13 septembrie 2014 11:05
Vizualizări: 2138

Citiţi de asemenea

Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
85
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
76
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
119
Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o te...
82