Lobio crud

/ Vizionări: 3384
Tag-uri:

Lobio crud

 

Lobio crud

Proprietăţile utile ale lintei nu pot fi supraapreciate. Feluri de mâncare din linte sunt hrănitoare, deoarece conţin proteine vegetale şi o cantitate mare de glucide complexe, dar acestea, practic nu conţin nici o grăsime.

Pentru 2 portii:

  • Linte 150g
  • Tomate, 2 buc de mărime medie
  • Piper iute, o jumătate
  • Usturoi, 1 căţel
  • Coriandru şi pătrunjel, o legătură
  • Sare, după gust

Deoarece fasole crude sunt toxice, să luăm în loc de ele linte. Se înmoaie pentru 5-6 ore în apă (putem să lăsăm pentru noapte), spălăn în sită şi lăsăm într-un loc întunecos, la temperatura camerei până când nu vor apărea colţuri (aproximativ peste o zi), spălând de câteva ori cu apă.

  • Într-un blender, amestecând cu grijă, facem sos din roşii, ardei şi usturoi.
  • Amestecăm cu colţii, adăugăm sare după gust.
  • Opţional, puteţi adăuga, de asemenea, o lingură de sos de soia.
  • Se serveşte cu coriandru proaspăt tocat şi pătrunjel.

După conţinutul de protein, linte ocupă locul trei în alimente vegetale, cedând doar boabelor de soia şi seminţelor de cânepă. În linte sunt de la 24% până la 35% proteine, de la 49% pănă la 52% de carbohidraţi, minerale - 2,2-4,5%, grăsimi  - 0,6-2%.

Linte include toate avantaje de bază ale legumelor şi cantităţi mari de proteine.  Din structura proteinelor de linte fac parte aminoacizi, necesari pentru organismul nostru (de exemplu, lecitina). Linte – este o sursă unică de fier şi de zinc.

Linte este un campion printre fasole pentru conţinutul acidului folic. O altă proprietate surprinzătoare de linte - ea nu acumulează nitraţi, radionuclizi, elemente toxice, în legătură cu ce este considerată produs pur ecologic.

 

 

Sursa