Locuitorii din Voronej pot primi terenuri gratuit

/ Vizionări: 1800

Pămîntul poate fi primit în una dintre 26 de formațiuni municipale. Pe 20 octombrie, Duma din Voronej a adoptat în prima lectură o lege, ce ține de oferirea terenurilor pentru gospodării de fermier...

Pămîntul poate fi primit în una dintre 26 de formațiuni municipale.

Pe 20 octombrie, Duma din Voronej a adoptat în prima lectură o lege, ce ține de oferirea terenurilor pentru gospodării de fermier.

Voronej. Locul unei energii terestre profunde și vechi (Video)
Voronej. Locul unei energii terestre profunde și vechi (Video)

Fiecare locuitor al regiunii poate primi un teren gratuit. Potrivit publicației „Kommersant Cernozemie”, termenul de utilizare gratuită constituie 6 ani. În lipsa încălcărilor, arendatorul poate privatiza pămîntul. După intrarea legii în vigoare, locuitorii din Voronej își vor putea selecta terenul în una dintre cel 26 de formațiuni municipale – circumscripția Borisoglebsck sau 25 de raioane. În listă nu au intrat Novovoronej și Voronej, raioanele Kalacevskii, Verhnehavskii, Ostrogojskii, Olihovatskii și Semilukskii. Modificările la legislație vor fi introduse pînă pe 1 decembrie.

Scopul proiectului de lege – susținerea dezvoltării gospodăriilor de fermier și personale, precum și implicarea în circuit a terenurilor părăsite și celor cu productivitate scăzută din regiunea Voronej. Potrivit „Kommersant”, în prezent, în regiune nu sînt folosite circa 18 mii de ha de pășuni.

„Așteptăm modificările la legislație și vom reveni la document. Regiunea Voronej, tradițional, este o regiune agrară, iar contribuția gospodăriilor de fermier și a celor personale în dezvoltarea economiei este considerabil. Legea este menită să impulsioneze dezvoltarea gospodăriilor țărănești și de fermier”, a explicat președintele Dumei regionale din Voronej, Vladimir Netesov.

 

Sursa: 36on.ru