Lufa. Cum să creșteți dovlecelul-burete?

/ Vizionări: 11166

Lufa. Cum să creșteți dovlecelul-burete?

Planta cu o denumire neobișnuită luffa este cunoscută demult ca dovlecelul-burete. Această denumire reflectă esența și destinația acestei culturi. Buretele din Lufa poate fi folosit ca un simplu burete la baie sau la bucătărie. Lufa, ca un produs natural, se dezintegrează timp de cîțiva ani.

Un pachețel de semințe de lufa pot fi găsite în price magazine sau pe site-urile ce vînd semințe, sol sau îngrășăminte. 5-6 semințe costă 12 ruble sau 2-3 hrivne.

Creștem răsadul

Semănați fiecare semînță într-un pahar separat într-un sol afînat la o adîncime de 2 cm. Cel mai potrivit va fi un ghiveci de plante, pentru că cultura nu iubește răsădirea. Tmpul ideal – aprilie. Udați bine și acoperiți cu o peliculă.

Mențineți o temperatură de 25-30 de grade pînă la apariția primelor fire. După aceasta mențineți un regim de temperatură de 20 de grade. Peste o lună cînd noaptea temperatura nu va coborî mai jos de 15 grade și apar mustăți, planta poate fi răsădită în sol deschis. Pentru susținerea plantei, ca fructele să crească corect și să nu fie atacate e ciuperci, faceți un suport.

Irigarea frecventă, lipsa vîntului, a curentului și a temperaturilor joase, alimentarea cu soluție de bălegar, spațiu pentru creștere – sînt componente obligatorii ale dezvoltării dovleceilor.

În luna octombrie apar fructe. Lufa este gata de „întrebuințare”, dace semințele sună în interior. Puteți tăia și dovleceii verzi. Buretele nu va fi mai rău, doar că fructul trebuie uscat foarte bine înainte de prelucrare. Lufa coaptă este potrivită pentru bureții rigizi, iar cea verde – pentru pielea fină și sensibilă.

Confecționăm buretele

Coaja se scoate destul de ușor. Dacă nu vă reușește imediat, atunci puteți să o fierbeți în apă 10 minute.

După ce ați scos coaja, tîiați ambele capete, scuturați semințele și înlăturați miezul. Sau puteți tăia viitorul burete și înlătura tot ce-i în plus. Puteți tăia fructul în rotițe – veți obține un burete pentru față. Puteți coase cîteva bucăți împreună – veți obține un burete mare pentru spate.

Люффа. Как вырастить "кабачок-мочалку"?

Люффа. Как вырастить "кабачок-мочалку"?

 

Sursa: rodovid.me


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.