Lumea în 20 de ani: China — lider, Italia mai săracă decît Turcia

/ Vizionări: 3080

Мир через 20 лет: Китай - лидер, Италия беднее Турции

 

Potrivit unui studiu realizat de PriceWaterhouseCooper în următoarele decenii va continua dispariția multor economii mature, iar economiile emergente vor fi în măsură să rezolve problemele legate de datorii și de tensiunea socială, scrie ziarul La Repubblica.

China creează trupele web
China creează trupele web

 

"Peste 20 de ani, cea mai bogată țară din lume va fi China, reieșind din paritatea puterii de cumpărare, una dintre modalitățile posibile de a determina PIB-ul țării. Statele Unite ale Americii vor înceta să fie lideri, trecînd pe locul al doilea Așa va continua cel puțin pînă în 2050. Se estimează că reuniunile G7-ar ceda locul reuniunilor în cadrul E7, luînd în considerare creșterea economică a țărilor în curs de dezvoltare. Peste 20 de ani Brazilia va ajunge pe locul al 6-lea, urmată de Germania, dar cedînd Rusiei, iar Mexicul va depăși Marea Britanie și Franța. Indonezia și Turcia vor întrece Italia. Pe locul 3 va rămîne India: ea își va păstra pozițiile pînă în 2050 ", notează autorul.

"Japonia va păstra locul 4, dar în 40 de ani va coboră o treaptă în jos. Cu toate acestea, analiștii indică momente care ar afecta dinamica de creștere: deficitul de stat înalt în India și Brazilia, dependența excesivă de petrol și gaze în Rusia și Nigeria, creșterea inegalității veniturilor și tensiunile sociale din China și alte țări în curs de dezvoltare. Totodată întreaga lume va fi afectată de factori ca încălzirea globală.

 

 

Sursa: moldovenii.md