Lumea oamenilor fericiţi este plină de culori strălucitoare

/ Vizionări: 4034

Lumea oamenilor fericiţi este plină de culori strălucitoare

 

Lumea oamenilor fericiţi este plină de culori strălucitoareProbabil, fiecare dintre noi, cel puţin, o dată a remarcat caracterul firesc: în perioadele fericite ale vieţii lumea din jurul nostru literalmente înfloreşte şi se colorează în cele mai vibrante şi vesele culori.

Dintr-o dată devine vizibil cît de verzi sunt copacii, cum sunt colorate florile şi chiar cum arată deosebit de gri şi de drăguţ asfaltul. Însă unde dispar aceste culori, atunci când ne supărăm, suntem îngrijoraţi, sau trişti?

Culorile, bineînţeles, rămân la locurile lor. Doar creierul uman în momente de teamă, anxietate şi tristeţe, nu observă luminozitatea şi frumuseţea lumii. Acest lucru a fost dovedit de către oamenii de ştiinţă canadieni, care şi-au pus întrebări, dacă percepţia mediului înconjurător se schimbă în funcţie de dispoziţia umană şi la nivel de culori.

După cum a fost dovedit, creierul uman, care se confruntă cu o ascensiune de spirit, fericire şi bucurie, este capabil să prelucreze mult mai multe informaţii vizuale, decât creierul omului nefericit. Astfel, cel mai fericit om începe să vadă mai clar şi mai bine. Această caracteristică este inerentă tuturor oamenilor, indiferent de vârstă sau sex, la urma urmei, şi bebeluşii au emoţii pozitive şi negative.

Şi în afară de culori, emoţiile de bucurie ne permit să vedem lumea mai amplu, şi să observăm ceea ce anterior a trecut peste atenţia noastră. Acesta poate fi, de exemplu, cântecul pasărilor, jocul razelor solare pe suprafaţa de sticlă, nuanţe de iarbă verde şi aşa mai departe. Dar, totodată, omului fericit îi vine greu să se concentreze asupra micilor detalii. Nu în zădar, a fost creată zicala: "Oamenii fericiţi nu-şi dau seama cum trec orele".

Într-adevăr, este puţin probabil că, persoana, cuprinsă de emoţii pozitive, va reuşi să îndeplinească calitativ orice afacere, care nu deţine inima şi mintea acesteia, dar totodată necesită o concentrare a atenţiei la detalii. Iar munca de creaţie, care se face cu "o amploare şi avânt", un om fericit va îndeplini perfect.

 

 

Sursa