Magie cu lapte: brînză de casă neobișnuită

/ Vizionări: 2108

Фокусы из молока: необычный домашний творог

De obicei, în magazine se vinde brînză de vaci din lapte acru. Între timp, acasă puteți pregăti alte tipuri de brînză, ce va fi mai gustoasă și mai sănătoasă.

Toate acestea sunt ușor de pregătit, da cel mai important se obține un produs gata de întrebuințare de 40 de ori nai repede decît brînza de vaci obișnuită. În plus nu e nevoie de veselă murdară și strecurătoare. Cu siguranță, aceste tipuri de brînză vor fi nu doar pe placul maturilor, dar și copiilor.

Skir

Dacă aveți un borcan de lapte de 1 sau 3 litri de aseară, spre dimineață, acesta deja s-a înăcrit, însă laptele acru nu este încă destul de consistent.

Luați un litru-două de lapte din pachete și puneți-l la fiert, cînd spuma se va ridica spre marginile cratiței, turnați exact atîta lapte acru cît lapte aveți. Apoi continuați să încălzii amestecul și imediat ce zerul va deveni galben-verzui, scurgeți-o.

Turnați substanța închegată într-o farfurie adîncă și apăsați-o ușor cu lingura din toate părțile, pentru a separa zerul. Am obținut skir – brînză din 1:1 lapte acru și lapte dulce. Nu e acră, cu gust de lapte, dar nu de brînză.

Irimșik și ejeghei

Dacă în locul proporției de 1:1 ceți lua doi litri de lapte și un litru de lapte acru, atunci veți obține brînză cu alt gust și consistență, numită irimșik. Aceasta este ținută la foc mai mult timp decît skirul.

Dacă schimbăm proporția invers și luăm de două ori mai mult lapte acru decît lapte, adică doi litri de lapte acru și unul de lapte. Vom obține brînză ejeghei.

La aceste tipuri de brînză trebuie adăugate o jumătate de linguriță de sare și 20 g de unt. Se amestecă cu brînza cît e caldă.

 

Sursa: econet.ru