Mai puţin utilizat şi popular: proiectul «Ecologia la grădiniţă»

/ Vizionări: 20464

Mai puţin utilizat şi popular: proiectul "Ecologia la grădiniţă"

 

Adesea, lucruri cu adevărat importante rămân în categoria "nu este de ajuns timp şi dorinţă". Şi anume la această categorie se referă şi programul de grădiniţă privind ecologie, totodată această imagine se observă practic peste tot. De ce se întâmplă acest lucru, nu merită să fie explicat pentru cei, care sunt bine familiarizaţi cu realităţile orânduite la noi timp de mulţi ani şi generaţii: totul, ce într-un fel sau altul este legat cu problemele ecologice, mai mult este lăsat pentru declaraţii oficiale şi acţiuni ilustrative şi stimulează perfect atitudinea dispreţuitoare faţă de subiect din partea generaţiilor noi.

 

Mai puţin utilizat şi popular: proiectul Ecologia la grădiniţă

Vasile Chirtoca: ”Fiecare proiect de-al nostru este o investiție în viitor”
Vasile Chirtoca: ”Fiecare proiect de-al nostru este o investiție în viitor”

Şi totodată, când numărul de morbiditate infantilă întrece toate înregistrările - şi înregistrările înfricoşătoare - proiectul "Ecologia în grădiniţă", ar putea da cel puţin speranţa, că schimbarea este posibilă şi una spre mai bine. Şi acest lucru nu poate fi obţinut doar cu acte şi instrucţiuni: până când în mintea unei mase critice de copii, asociate cu oameni, nu se va înfiripa ideea că programul grădiniţei privind ecologia este o necesitate şi într-un sens trist, chiar şi un pai, de care ar trebui să ne se agăţăm.

Şi numai atunci când proiectul "Ecologia în grădiniţă” va deveni o mică parte din realitate în care, în curând, mai degrabă vor uita să semneze pe hârtie  următorul eveniment, decât să uite să-l realizeze, se va putea vorbi despre ceva pozitiv. Şi fără acest lucru este inutil să sperăm că, chiar şi programul cel mai frumos scris al grădiniţei privind ecologie va fi în stare să ajute cel puţin un copil.

 

Mai puţin utilizat şi popular: proiectul Ecologia la grădiniţă

Interviu: Lilia Anisimova, proiectul «Pământul viu»
Interviu: Lilia Anisimova, proiectul «Pământul viu»

Viaţa este mai uşoară şi mai cinică, şi realitatea nu dă prioritate de noroc sau de eşec în funcţie de vârstă sau de alte caracteristici. Singurul lucru care poate influenţa într-adevăr şi afecta atât pozitiv, cât şi negativ – este activitatea sau inactivitatea. Şi în cazul proiectului "Ecologie la grădiniţă", totul este la fel de simplu: este necesar să începeţi acţiunile, reale, fără răspunsuri formale pe hârtie şi cuvintele goale. Şi până când nu va fi o înţelegere - nu va fi nici o acţiune.

Proiectul subutilizat şi solicitat în prezent încă este în aşteptarea realizării. Şi faptul că el va fi început nu este pus la îndoială, singura întrebare este – când anume?

 

 

Sursa: ecovoice.ru