ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Mamă” pentru 1000 de orfani. Povestea Sindhutai Sapkal

Această istorie a schimbat vieţile mai multor oameni. Ea a avut loc în timp real şi cu oameni reali. Este biografia unei femei, care a demonstrat că cea mai complicată situaţie are soluţie. Fiind umilită, repinsă, fără bani şi acoperil deasupra capului, cu un bebeluş în braţe, ea a început să le ajute celor care se aflau în aceeaşi situaţie deplorabilă ca şi ea. În final, ea a devenit o adevărată legendă şi mamă pentru peste 1000 de orfani. Dar cum s-a întîmplat totul?

Femeia, ale cărei fapte par imposibile, s-a născut in India. Familia, în care a crescut, era atît de sărac că în locul orelor şcolare, părinţii îşi trimiteau copiii să pască taurii. Fetiţa pe nume Sindhutai îşi îndeplinea sarcinile disciplinat, dar ea dorea nespus de mult să înveţe. De aceea, în timp ce animalele se odihneau, ea fugea la şcoală, iar apoi revenea înapoi. Pentru întîrziere, profesorul o bătea cu varga pe mîini. La fel se întîmpla dacă ea întîrzia să revină la turmă. Însă dorinţa de a obţine studii era mai puternică decît frica de a fi pedepsită.

Sindhutai avea 10 ani cînt a fost căsătorită cu un bărbat mai mare cu 20 de ani decît ea. Acest lucru se considera normal în societatea în care trăia ea. La vîrsta de 19 ani, ea era însărcinată a patra oară. Anume atunci s-a produs un eveniment care i-a schimbat cardinal viaţa. Soţul, căruia ea îi era credincioasă, a crezut unor bîrfe despre faptul că soţia lui este o uşuratică şi s-a năspustit furios asupra ei. A fost doar o minciună crudă a unui om frustrat, dar nimeni nu a vrut să se clarifice. După ce a bătut-o pe Sindhutai, el a dus-o în staul cu vitele, pe jumătate moartă, ca oamenii să creadă că a fost călcată de vite. Ea a stat un timp fără cunoştinţă, iar cînd şi-a revenit, a început naşterea. Pe jumătate vie, cu un copil în braţe, ea nu-şi închipuia cum să trăiască mai departe.

După legile de acolo, dacă o tînără se căsătoreşte, ea nu mai are dreptul să se întoarcă în casa părintească. Ştiţi unde a plecat ea? În crematoriu. Sindhutai s-a gîndit că acolo este singurul lor sigur în situaţia dată. Ea era convinsă că acolo unde sînt incinerate cadavrele, oamenii nu atrag atenţia asupra celor „vii”, deci probabilitatea că ea va fi maltratată era minimă. Iar dacă cineva, totuşi, se apropia de ea, ea se prefăcea nebună şi îi îndepărta prin aceasta pe oameni.

Viaţa ei era imposibilă. Împreună cu fiica sa, ea îndura foame şi suferea de izolare. În cele din urmă, ea se gîndea tot mai mult să-şi pună capăt zilelor. Şi fiind în pragul acestei decizii, ea a întîlnit un bărbat care cerea ajutor. Era un bătrîn care se chinuia ca şi ea, însă el era atît de neputincios, încît nu-şi putea ajuta singur. Sindhutai a colectat bani pentru el şi l-a hrănit. Şi atunci ea s-a gîndit că timpul e de partea ei, deoarece ea e tînără şi sănătoasă. Ea a decis ferm că va trăi pentru alţii, la fel de nevoiaşi ca şi ea.

Sindhutai a început să vadă foarte mulţi oamenii fără adăpost, pe care societatea „normală” nu îi observa. Inima ei i s-a umplut de atîta dragoste şi dorinţă de a ajuta, încît şi-a făcut din asta scopul şi sensul vieţii.

Ea cînta pe străzi şi cerşea bani. Ea se străduia să le ofere protecţie copiilor abandonaţi şi să le uşureze viaţa. Peste un anumit timp, activitatea ei a început să fie remarcată de către localnici. Ei i-au oferit o casă, în care ea putea deschide un mic azil. Mai tîrziu, numărul orfanilor a crescut, iar împreună cu aceasta au apărut şi noi case. În curînd, Sindhutai a devenit cunoscută drept „mama orfanilor”. Numărul oamenilor pentru care ea şi-a deschis inima şi casa surprinde – peste 1000 de copii, 200 de gineri, 40 de nurori şi aproape 1500 de nepoţi!

Mai mult, în azilul ei a venit şi fostul ei soţ, bătrîn, sărac şi flămînd. Şi Sindhutai l-a primit fără ezitare, numindu-l copilul ei cel mare. Acum, sub numele ei funcţionează şase organizaţii de binefacere. Iar în 2010 a fost turnat un film documentar despre ea.

Toţi banii, care ajung în mîinile ei, ea îi cheltuieşte pentru copiii săi. Ei obţin studii, se căsătoresc, iar mulţi dintre ei devin personalităţi influente.

Este un simplu exemplu, o poveste reală, ce are loc în timpurile noastre în această lume, despre un om, despre o MAMĂ, care a ales să-şi transforme tragedia într-o binecuvîntare.

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 16 decembrie 2016 19:00
Vizualizări: 1434

Citiţi de asemenea

Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
44
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
47
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
148
Sfinxurile au jucat un rol important în lumea antică, dacă ne luăm după numeroasele lor sculpturi și reprezentări. Sfinx...
56