Mâncaţi terciuri şi trăiţi mai mult

/ Vizionări: 7938

Mâncaţi terciuri şi trăiţi mai mult

 

Mâncaţi terciuri şi trăiţi mai multTerciuri de mult timp au fost considerate mâncare tradiţională slavă. Cu toate acestea, în ultimii ani, terciuri din raţiile noastre au fost înlocuite cu noi produse de modă: o varietate de fulgi din cereale, batonaşe, müsli.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional al Cancerului din Rockville (Statele Unite ale Americii) ne îndeamnă să ne întoarcem la prepararea tradiţională a terciurilor. Ei au ajuns la concluzia că, includerea regulată în dietă a cerealelor fierte, pur şi simplu, a terciurilor, prelungeşte viaţa cu 20%.

O astfel de concluzie optimistă le-a permis să facă un studiu efectuat cu participarea a 400 de mii de voluntari. Ei toţi timp de 20 de ani, în mod regulat, au completat chestionare special concepute.

Cu timpul s-a descoperit că, participanţii care, în mod regulat, au consumat terciuri, au decedat mai rar în urma cancerului. La cei, care au mâncat zilnic nu mai puţin de 25 de grame de cereale (bărbaţii - 29 de grame şi femei - 25 de grame), riscul de deces din orice cauză s-a redus cu 20%, comparativ cu acei, care au mâncat zilnic mai puţin de 15 grame de cereale pe zi.

Experţii consideră cele mai utile terciuri din cereale brute întregi: ovăz tradiţional, hrişcă, orez brun şi aşa-numitul "orez sălbatic". Cercetătorii americani sfătuiesc să mâncaţi cereale la micul dejun şi în aşa mod să prelungiţi viaţa dvs.

 

 

Sursa