Mark Boyle, om de afaceri irlandez, la o vârstă de 30 de ani a refuzat la bani din motive ecologice

/ Vizionări: 2554

Ирландец-бизнесмен Марк Бойл в 30 лет отказался от денег

 

Om de afaceri irlandez, Mark Boyle, la 30 de ani a refuzat la bani din motive ecologice, atunci când lucrând pentru companii alimentare și-a dat seama că societatea de consum nu prețuiește munca fermierilor și resursele naturale din cauza faptului că între producție și consum stă un intermediar - banii. Timp de trei ani el a trăit o viață simplă, fiind implicat în gospodărie naturală și cultivând legume și fructe pe plantație. Mark împărtășește experiența sa pe un site personal, în cărți și prelegeri. În 2007, Boyle și prietenul lui au creat o comunitate internațională Freeconomy pentru o cooperare non-profit a persoanelor în cadrul proiectului "Un om fără bani. Un an fără bani". Astăzi comunitatea reunește mai mult de 52 000 de membri în 181 de țări: oamenii își oferă serviciile și se ajută reciproc gratuit.

Dacă am crește singuri produsele, atunci nu am arunca la gunoi o treime din ele, așa cum facem acum. Dacă am face mese și scaune cu propriile mâini, atunci nu le-am arunca la gunoi pentru schimbarea interiorului. Dacă noi am purifica șinguri apa potabilă, nu am polua-o. Decalajul dintre producători și consumatori a crescut atât de mult că habar nu avem  despre nivelul de distrugere și suferințele "învestite" în lucruri pe care le cumpărăm.

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137