Masina care alearga 1 milion km cu 8 grame de toriu

/ Vizionări: 5304
Tag-uri: ,

Автомобиль проходит 1 млн. км на 8 граммах торияIn premiera absoluta, Laser Power Systems, o companie din Connecticut, SUA, dezvolta o solutie pentru un autovehicul ce se va deplasa folosind toriul, element radioactiv nefisionabil care se gaseste din abundenta in nisipurile de pe plajele indiene sau in fiordurile Norvegiei, scrie politicalblindspot.com.

Charles Stevens, CEO-ul  Laser Power Systems, sustine ca 1 gram de toriu produce mai multa energie decat 28.000 de litri de benzina, iar cu 8 grame de toriu o masina poate parcurge peste 1 milion de kilometri”, potrivit politicalblindspot.com.

Toriul poate inlocui si uraniul

A fost inventată o maşină care «se ascunde» în timp
A fost inventată o maşină care «se ascunde» în timp

Plajele din India si Australia, cat si fiordurile Norvegiei ascund in nisipul lor cantitati impresionante de toriu, combustibilul nuclear al viitorului. Mai putin radioactiv decat uraniul, toriul poate fi exploatat in cariere de suprafata, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului si costuri relativ reduse de valorificare.

Cercetatorii romani de la Institutul de Fizica Nucleara „Horia Hulubei” (IFIN-HH) afirma ca folosirea toriului in centralele nucleare este indicata si posibila. Mai ales ca, in urma arderii acestuia in reactorul nuclear, nu mai rezulta plutoniu 239, element radioactiv obtinut din uraniu, intrebuintat la fabricarea bombei atomice.

Din combustibilul nuclear uzat, rezultat in urma folosirii toriului in centralele nucleare, nu poate fi extras plutoniul care este folosit pentru bomba atomica, iar exploatarea toriului nu dauneaza mediului si este, deocamdata, mult mai ieftina”, spune Mitica Dragusin, seful Sigurantei Nucleare IFIN-HH.