Melisa, una dintre cele mai utilizate plante, îmbunătățește memoria

/ Vizionări: 6858
Tag-uri:

Мелисса

 

Melisa sau roinita este o planta din familia mentei, de la care, in scop terapeutic, se folosesc frunzele, tulpina si florile.

Grădina își poartă singură de grijă
Grădina își poartă singură de grijă

Melisa contine uleiuri eterice, citral, citronelol, taninuri, rasini, saponine, acid succinic, cafeic, vitamina C, geraniol si un principiu amar. Datorita proprietatilor sale, actioneaza benefic asupra sistemului nervos, fiind indicata pentru tratarea durerilor de cap, care apar pe fond de stres, insomniei, dar si tulburarilor digestive. Aceasta planta reduce starea de agitatie, imbunatateste memoria, este eficienta impotriva tulburarilor de memorie post-traumatice sau produse de problemele vasculare cerebrale.

In acelasi timp, melisa ajuta la combaterea diferitelor forme de reumatism, are o actiune antiinflamatorie articulara, antialgica si incetineste procesele degenerative. Melisa, una dintre cele mai utilizate plante, inlatura spasmele stomacale, ajuta la eliminarea gazelor intestinale, mareste secretia biliara, inlesneste digestia si inhiba puternic actiunea in organism a hormonului de stimulare tiroidiana. De asemenea, inhiba dezvoltarea excesiva a bacteriilor de fermentatie in colon, combate spasmele si diminueaza inflamatiile.

 

Sursa: ecomagazin.ro