„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot (+Foto)

/ Vizionări: 2080

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot

Compania „Mercedes-Benz” și-a prezentat prototipul autobuzului viitorului, dotat cu un sistem de conducere autonomă. Conceptul, testat pe un traseu de 20 de km, Bus Rapid Tranzit (BRT) în Olanda, a fost numit Future Bus.

La baza prototipului stă platforma utilizată în autobuzele în serie din familia Citaro. Sistemul de gestiune autonomă, numită CityPilot, funcționează cu ajutorul diferitor senzori, camere, modulul GPS. Reprezentanții „Mecedes” au menționat că aceasta poate conduce autobuzul cu exactitate de un centimetru. Ea poate distinge semnalele semaforului și obstacolele în calea sa, precum și să se oprească în stații și să ia pasageri. Viteza maximă, cu care poate funcționa autopilotul este de 70 km/oră.

B-Class Electric de la Mercedes-Benz (+Video)
B-Class Electric de la Mercedes-Benz (+Video)

În habitaclul Future Bus „Mercedes” a amplasat scaune futuriste, un display informațional pe pod, un mecanism inovativ de citire a biletelor și încărcătoare fără fir pentru smartphone-uri, amplasate pe polițele pentru bagaje. Mîinerele, în viziunea designerilor, trebuie să semene cu niște copaci.

Salonul este împărțit în trei zone. Prima este amplasată după șofer și este numită „de serviciu”. A doua se află în mijlocul autobuzului și este destinată, în primul rînd, pentru pasagerii ce călătoresc la distanțe mici. A treia zonă se află în partea din spate și reprezintă un loc de odihnă.

Termenele concrete de apariție pe străzi a autobuzelor fără pilot nu sunt menționate. Compania „Mercedes” consideră că extinderea acestui tip de transport depinde de numărul drumurilor de tipul BRT. În total, „Mercedes-Benz” va investi în dezvoltarea autobuzelor sale 200 de milioane de dolari pînă în 2020.

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot

 

Sursa: econet.ru

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137