Merele de întinerire există!

/ Vizionări: 3278
Tag-uri:

Молодильные яблоки

 

În basmele scriitorilor ruși destul de des se povestește despre merele de întinerire. Ele vindecă de toate bolile și prelungesc viața eroilor. Însă este surprinzător faptul că astfel de mere într-adevăr există!

Încălzirea climatică schimbă gustul merelor
Încălzirea climatică schimbă gustul merelor

Acest lucru a fost dovedit de selecționatorul, profesorul Leonid Vigorov, care a fost implicat în ameliorarea fructelor și pomușoarelor cu proprietăți curative și preventive. Și-a început munca în 1950, când a plantat o grădină unică în Sverdlovsk, în 1960 a adunat deja o colecție de 700 de soiuri de mere, iar până la sfârșitul anului 1968 deja avea 1 200 de soiuri de mere, fără a lua în considerare zeci de soiuri de pomi și arbuști fructiferi. În lucrările sale, Leonid Ivanovici se referea la cuvintele lui Michurin, care a poruncit urmașilor să crească un soi de mere care ar putea să vindece toate bolile și să prelungească viața. În laboratorul său Vigorov studia compoziția chimică a fructelor - vitamine, antibiotice naturale, oligoelemente și alți componenți benefici.

În decursul cercetărilor sale, omul de știință a descoperit că soiurile de mere și alte culturi fructifere cu adevărat benefice pentru om se întâlnesc foarte și foarte rar. Din soiurile studiate doar 5% conțineau în fructe o cantitate suficientă de substanțe biologic active, care ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății umane.

Profesorul Vigorov obișnuia să spună că doar câteva mere de întinerire pe zi pot înlocui 10 kg de cele obișnuite. Anume despre aceste fructe vindecătoare se spune în celebrul proverb englezesc «Аn apple a day keeps a doctor away» - ”Un mar pe zi ține medicul departe”.

7 produse pentru a curăța organismul
7 produse pentru a curăța organismul

A fost nevoie de peste 40 de ani pentru ca rezultatele cercetărilor lui Leonid Vigorov să fie apreciate. Interesul oamenilor de știință și grădinarilor față de soiurile din colecția sa crește cu fiecare an. Merele de întinerire a profesorului Vigorov într-adevăr există, iar efectele lor curative sunt confirmate și verificate în clinicile din Ural.

În special, pentru zonele centrale ale Rusiei prin asemenea soiuri se numără "Alyi Naliv", "Rețeta lui Cernenko," "De la bunica", "Vitaminele lui Isaev." Pentru Siberia și Ural – ”Grushovka din Omsk", "Dolgoe", "Zorika", "Ranetka de desert". Conținutul ridicat de vitamina P și C din aceste soiuri poate reduce tensiunea arterială și are efect benefic asupra sistemului cardiovascular în general.

Printre soiurile capabile de a previni boli gastro-intestinale sunt cunoscute ”Uraliskoe Maslenichnoe”, ”Anisik din Omsk”, ”Pepenele lui Dibrov”, ”Arcad galben”.

Iar soiuri de mere precum ”De caise”, ”Severeanka lui Lisavenko”, "De piersică", împiedică îmbătrânirea celulelor și cresc imunitatea.

Unde se pot găsi merele de întinerire? Soiuri terapeutice de culturi de fructe sunt disponibile în cele mai multe pepiniere și centre de selecție. Butașii și materialul săditor pot fi obținuți și de la grădinari privați. Cea mai completă colecție a culturilor polivitamine de fructe se află în Grădina Botanică de la Universitatea de Stat din Moscova și Grădina lui Michurin din Moscova, unde se vând răsaduri și butași pentru altoire.

Mâncați mere de întinerire și fiți mereu sănătoși!