Mierea ajută la consolidarea nervilor şi memoriei

/ Vizionări: 5768

Mierea ajută la consolidarea nervilor şi memoriei

 

Mierea ajută la consolidarea nervilor şi memoriei Oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă au lărgit gama de proprietăţi utile de miere. Ei au demonstrat că acest produs curativ reduce anxietatea şi îmbunătăţeşte proprietăţile memoriei umane.

La Chișinău se deschide Tîrgul mierii de albini
La Chișinău se deschide Tîrgul mierii de albini

Cercetătorii au realizat un experiment cu şobolanii de laborator, care au fost împărţiţi în trei grupuri. Unul a fost hrănit cu miere, al doilea – cu zaharoză, iar al treilea a fost lăsat fără dulce. Tuturor şoarecilor li s-a permis să pătrudă în labirintul experimental, unde aceştia au fost urmăriţi. Rozătoarele, hrănite cu miere, au arătat cel mai scăzut nivel de anxietate, au intrat în labirint mai activ şi au demonstrat o memorie spaţială mai bună.

Cercetătorii au concluzionat că includerea mierii în dietă va reduce nivelul de anxietate şi contribuie la o bună conservare a memoriei.

Anterior, a fost dovedit ştiinţific că produsul curativ are proprietăţi antibacteriene şi anti-inflamatorii. Un consum moderat de miere îmbunătăţeşte sângele, normalizează funcţia organelor interne şi previne îmbătrânirea prematură.

S-a constatat că aproape toate oligoelemente, conţinute în sângele uman, fac parte din produsele apicole, cum ar fi: polen, propolis, lăptişor de matcă, veninul de albine.

 

 

Sursa