Mierea - remediul pentru toate bolile

/ Vizionări: 2264

Мёд - лекарство на все случаи в жизни

Singura contraindicație este sensibilitatea individuală!

1. Boli ale rinichilor și vezicii urinare.

- Mierea, uleiul de măsline, sucul de lămâie se amestecă în proporții egale. Se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi.

- Mierea cu un decoct de măceșe în părți egale (foarte benefic pentru copii).

- 1 linguriță de miere cu o 1/2 cană de suc de mere se amestecă bine și se bea de dimineața și seara, în 2 doze.

2. Nevroze, insomnie.

- Se fierb 3 cești de lapte, se amestecă cu 4 linguri de miere, se răcesc și încet se toarnă într-un castron cu fructe de coacăz zdrobite (500 g), se amestecă rapid, astfel încât laptele să nu se coaguleze. Se bea ca un ceai.

6 leacuri naturiste pentru dureri de articulații
6 leacuri naturiste pentru dureri de articulații

- Se administrează mierea de flori câte 100-120 de grame pe zi, timp de 1-2 luni, dimineața și seara câte 30 de grame, după cină – câte 40-60 g. Înainte cu o jumătate de oră înainte de culcare este benefic să consumați 1 pahar de apă la temperatura camerei amestecată cu 1 lingură de miere.

3. Dermatite, eczeme, escoriații, tăieturi, vezicule, coșuri și puncte negre.

Cartofii se curăță de coajă și se rad pe o răzătoare fină, la 1/2 de căni de pastă se adaugă 1 linguriță de miere și se amestecă bine. Amestecul (cu un strat de nu mai puțin de 1 cm) se unge pe un servețel de tifon și se aplică pe zona afectată a pielii timp de 2 ore. În timpul zilei poate fi aplicat de mai multe ori, noaptea pe suprafața pielii poate fi aplicat un bandaj cu unguent de propolis de 10%.

4. Angina, stomatita, boala parodontală, albirea dinților.

- Se dizolvă 1 lingură de miere într-o ceașcă de apă caldă. Clătirea gurii și a gâtului cu această soluție tratează rănile în gat și reduce inflamația amigdalelor, curăță rănile și ulcere în gură, întărește dinții și gingiile.

- Dinții devin albi dacă le ungeți cu miere de 3-4 ori pe lună.

5. Gastrita și ulcerul gastric.

Se administrează câte 1-2 lingurițe de miere în dimineața, 2-3 lingurițe ziua și 1-2 lingurițe seara, cu 1-2 ore înainte de masă sau cu 3 ore după masă. Cursul durează 2 luni, timp când trebuie să renunțați la băuturi alcoolice, precum și la alimente prăjite și picante.