ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mierea trebuie să fie bună!



Mierea trebuie să fie bună!


Putini oameni suferă toamna de avitaminoză, atunci când soarele este încă cald  şi rafturile  magazinelor sunt pline de legume şi fructe proaspete. Dar consumul şi stocarea  vitaminelor  în această perioadă de timp este nu mai puţin importantă, decât o dietă echilibrată în primăvară.

Mierea nu întâmplător este numită "aurul  lichid". Aceasta conţine nu numai un număr de vitamine B, E, K, C, A, acid folic, dar, de asemenea, are proprietati unice de vindecare. Mierea ajută la bolile tractului digestiv, sistemului nervos şi cardiovascular, plămânilor şi tractului respirator superior, de multe ori mierea este folosită pentru uz extern. Mierea are proprietăţi antibacteriene şi o acţiune stimulatoare, aceasta contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Acest produs uimitor conţine, practic, toate elementele necesare pentru om, iar compoziţia acesteia seamănă cu plasma. Mierea este utilă atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, imbunatateşte imunitatea şi nivelul hemoglobinei, şi totodată  aceasta este cel mai delicios medicament.

Mierea variază, dar de obicei, daca este naturală, este la fel de utilă, indiferent de culoare şi gradul de zaharisire. Cu toate acestea, există o părere, că mierea mai întunecată conţine mai mulţi nutrienţi. Un exemplu de astfel de miere poate servi mierea din hrişcă, de exemplu, mierea de salcâm este foarte deschisă şi transparentă.

Cum să alegem mierea naturală?


Din păcate, este destul de usor de a face o miere falsă si acest lucru este deseori folosit de oamenii de afaceri fără scrupule. Mierea falsificată este diluată cu melasa, sirop de zahăr sau pur şi simplu zahăr – acestea sunt cele mai inofensive "umpluturi" de miere. Nu fiecare expert este capabil să distingă o miere falsă de la cea naturală, dar există reguli care ar trebui să cunoască fiecare persoană, care vrea să reducă la minim riscul de a cumpara mierea falsă.

  1. Atrageţi atenţia la consistenţa mierii. În cazul în care mierea se cristalizează, este o dovadă de autenticitatea acesteia: mierea se tulbură, se limpezeşte si devine mai consistentă. Numai mierea de salcâm poate să rămână în stare lichidă pe parcursul anului.
  2. Mierea naturală nu se strică. Şi termenul de păstrare este, practic, nelimitat. În prezenţa impurităţilor de zahăr, mierea se va înăcri.
  3. Mierea calitativă nu ar trebui să facă spumă. Spuma este un semn de fermentare, de deteriorare a calităţilor de gust.
  4. Albinele, care sunt hrănite cu sirop de zahăr, produc "miere falsă."
  5. De obicei, mierea nu este cristalină. Polen, ceară şi alte particule mici inevitabil nimeresc în miere. De acest fapt se folosesc falsificatorii, adăugând în miere diferite obiecte străine.
  6. Alegeţi mierea într-un conteiner transparent, acordând o atenţie deosebită la lipsa de separare a mierii în fracţiuni.
  7. Nu veţi merge cu fiecare borcan de miere la laborator, rezultatele pot fi, de asemenea, incorecte, de aceea cel mai bun mod de a evita mierea surogată - să cumpăraţi mierea direct de la apicultor sau de la vânzător, producţia căruia a fost certificată.
  8. Pe rafturile magazinelor veţi găsi o mare varietate de miere conservată. Această miere este pură, clară şi frumoasă, însă a fost tratată termic, şi nu conţine substanţe nutritive, sau conţine foarte puţine.
  9. Din acelaşi motiv nu ar trebui să amestecaţi mierea cu băuturile calde. La o temperatură mai mare de 37 de grade mierea începe să-şi piardă proprietăţile sale benefice.
  10. Mierea poate fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp la temperatura camerei. Nu puneţi-o în frigider. Mierea "corectă" se va îngroşa, dar nu va deveni mai puţin utilă.
  11. Un litru de miere trebuie  cântărească nu mai puţin de 1.4 kg.
  12. Mierea naturală "se depană" pe lingură, dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci, probabil, mierea este necoaptă. Mierea necoaptă este foarte fluidă şi se înăcreşte rapid.
  13. Mierea de înaltă calitate se dizolvă în apă fără sedimente. Învineţirea unei picături de iod, amestecate cu o picătură de miere, indică prezenţa impurităţilor de făină sau amidon.
  14. Dacă o picătură de oţet, căzută în miere, sâsâie, în miere a fost adăugată creta pentru a creşte densitatea acesteia.
  15. Cea mai naturală miere este cea în fagure. Este imposibilă de falsificat, pentru că fiecare celulă este sigilată cu ceară într-un mod individual.


Poftă bună şi de sănătate robustă!

 

 

Sursa cu link pe www.eco-live.com.ua

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 06 octombrie 2010 9:31
Vizualizări: 4983

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
100
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
130
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
98
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
241