Mijloace naturale de igienă

/ Vizionări: 8658

Mijloace naturale de igienă

Mijloace naturale  de igienă O mulţime de mijloace de curăţare şi alte resurse gospodăreşti lucrează astăzi la domiciliu nu mai rău decât compoziţii umplute de chimie. Să ne amintim “reţete populare”, care pot face viaţa un pic mai curată din punct de vedere ecologic.

Abordare ecologică a problemei de igienă
Abordare ecologică a problemei de igienă

Detergent universal

Nu este un alt amestec “nuclear”, promovat de publicitate, ci oţetul ordinar, care curăţă perfect, dezinfectează şi elimină mirosuri. Se amestecă în cantităţi egale apa şi oţetul alb într-o sticlă cu pulverizator. Dacă doriţi, puteţi adăuga 3 picături de ulei esenţial, preferat de către dvs. din toate uleiurile recomandate -  de lămâie, levanţică  sau portocală. Acum aveţi o soluţie inofensivă care poate curăţa orice suprafaţă în casă.

Folosiţi-l pentru curăţarea meselor de bucătărie şi a plitei, vaselor, sticlei, chiuvetei şi plăcilor de  faianţă, sau chiar pentru o spălare temeinică de fructe şi legume sau a podelei de lemn. Unicul tabu  - suprafaţa de marmură. Şi nu vă faceţi griji - după uscarea suprafeţelor şterse, mirosul de oţet se evaporă complet.

Detergent-deodorant abraziv

Mijloace naturale   de igienă Receta ideală pentru abrazivul ideal este extrem de simplă - nici o recetă! Gândiţi-vă la bicarbonat de sodiu obişnuit, sau bicarbonat - el funcţionează nu mai rău decât cele mai moderne paste şi pulberi pentru curăţare. Este suficient să luaţi o cantitate foarte mică, şi veţi putea elimina uşor grăsimea din tigaie, oale şi în jurul arzătoarelor de aragazul dvs. Şi punând un container mic deschis, umplut cu bicarbonat de sodiu în frigider sau în congelator, puteţi elimina din acestea mirosuri neplăcute.

Scrub (exfoliant) pentru corp

Mijloace naturale   de igienă Utilizarea scrubului din sare este cel mai bun mod de a face pielea dvs. să strălucească. Utilizaţi următoarea reţetă a scrubului pentru ca fiecare săptămînă să vă răsfăţaţi cu el, sau, punându-l într-un ambalaj simpatic, dăruiţi-l cuiva din familie. Amestecaţi o jumătate de ceaşcă de ulei din seminţe de struguri, 1 ceaşcă de sare Himalaya, măcinată fin, şi 6-12 picături de ulei esenţial preferat de dvs. (printre cele recomandate – de lămâie, de mentă stimulator sau de lavandă răcoritor). Ar trebui să obţineţi o textură destul de umedă, dar nu prea grasă, preluaţi proporţii respective. Porţiunea primită ar trebui să fie suficientă pentru trei sesiuni de peeling.

Făceţi-l după cum urmează: muiaţi corpul, apoi opriţi apa şi, aşezându-vă pe marginea cadei sau în picioare frecaţi uşor o cantitate mică de scrub în pielea umedă. Trataţi fiecare parte a corpului timp de aproximativ un minut. La necesitate, luaţi mai mult scrab. După procedură, faceţi un duş sau o baie ca de obicei. Fiţi atenţi - nu exageraţi cu prea mult scrab sau cu durata de peeling.

Pentru a elimina din corp particule moarte vă convine perfect sedimentul de cafea. Colectaţi-l într-un borcan separat şi folosiţi-l măcar şi fiecare zi.

Mijloace naturale de spălat rufe, vase și face curat în casă. Alternativa produselor chimice de menaj!
Mijloace naturale de spălat rufe, vase și face curat în casă. Alternativa produselor chimice de menaj!

Nu tot ce este natural este la fel de util

Utilizarea la domiciliu a ingredientelor şi produselor naturale - nu este un lux, ci un mod de viaţă disponibil fiecăruia. Cu toate acestea, ca în orice alt caz, aici este important să nu exageraţi cu naturaleţea. De asemenea, este important să vă amintiţi că chiar şi formulele naturale în unele situaţii pot fi toxice. Preferând substanţele naturale, nu uitaţi că:

- Natural, de asemenea, poate fi otrăvitor. Cu toate că astfel de produse de curăţare, cum ar fi bicarbonat şi borax sunt mai inofensive decât cele mai multe ingrediente de curăţare comerciale, care au umplut rafturile magazinelor, ele totuşi nu pot fi folosite în alimentaţie. Nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini după prepararea compuselor de curăţare şi marcaţi containere în care le-aţi pus. Pentru o siguranţă mai mare la amestecarea compuselor şi aplicarea mijloacelor de curăţare, procurate gata, puteţi folosi mănuşe de cauciuc de uz casnic.

- Dacă sunteţi gravidă, evitaţi o serie de plante medicinale şi uleiuri. În timpul acestei perioade de viaţă ar trebui să fiţi extrem de prudenţă pentru a vă asigura ce nimereşre pe sau în corpul dumneavoastră. Deşi majoritatea plantelor naturale sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor, există mai multe plante care pot afecta femeile gravide.

Consultaţi medicul sau citiţi cu atenţie secţiunea relevantă din enciclopedia medicală, care descrie ce fel de plante sau uleiuri ar trebui să evitaţi la un anumit stadiu al sarcinii.

- Ascultaţi-vă corpul. În cazul în care reţeta unui produs de uz casnic, făcut de sine stătător, este cauza dvs. de indispoziţie, mâncărime sau senzaţie de disconfort, încercaţi să aflaţi care dintre componentele sale, ar putea fi alergic, şi încercaţi să-l înlocuiţi cu altul.

Sursa