Miliardarul Jim Rogers: «În curând va fi agricultorilor»

/ Vizionări: 4488

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Jim Rogers miliardar La forumul "Rusia-2009" au participat doar un investitor miliardar străine şi, în acelaşi timp, scriitor, analist şi călătorul - Jim Rogers. El este considerat definitiv piaţa de experţi de mărfuri.

Într-un interviu cu Business & FM Rogers numit cele mai promiţătoare, în conformitate cu previziunile sale, sector al economiei în următorii 20 de ani - este agricultura, care va înlocui liderul din ultimii 30 de ani - industria financiară. De experţi, de multe ori în repetarea ultima fraza "Nimeni nu vrea să fie un agricultor!", Modificări să contrariul: "Veţi deveni în curând toate agricultori, iar eu ar trebui să facă acelaşi lucru.

Rogers consideră că în următorul deceniu, preţul petrolului va fi considerabil mai mari, deoarece nici noi rezerve de petrol. El a spus de asemenea că uleiul, în mod evident, undeva acolo, doar nimeni nu ştie unde: "Poate e undeva în mijlocul Pacificului, şi de producţie, de livrare ar costa incredibil de scumpe."

Situaţia din Rusia, al cărui buget este puternic dependentă de preţurile mondiale de petrol, o crede neinvidiat Rogers: "Dacă există orice şoc, cum ar fi de mare sau doar o bancă se prăbuşeşte imens, sau va implicit SUA, toate activele, pur şi simplu colapsul tine. Dar, ruşi, Apoi, sa mananci? ".

Şi probabilitatea ca Statele Unite in urmatorii doi sau trei ani va declara o implicit, potrivit lui Rogers, este destul de explicite: să implicit, în special, poate provoca imprimarea masive de dolari, care în prezent este implicată activ în S. U. Trezoreriei. Artificiale miting Dolari la cel mai mare costul său de a merge la sfârşitul anului în curând - Guvernul SUA va decide pentru ele însele sau să devalorizeze moneda naţională, sau îi obligă la această piaţă.

Ca investitor admise decât de dolari, banii pe care acum păstrează doar în yeni japonezi, dar pe termen lung recomandări în această privinţă nu gata. Acţiunile el nu ar îndrăzni să cumpere acum în orice ţară din lume.

Aşa cum am menţionat anterior vina Rogers de la guvern din Rusia, potrivit acestuia, şi că nelichide bani imprimate ("Noi vedem puternică rată a inflaţiei foarte, eventual în întreaga istorie a lumii ca niciodată înainte, fiecare guvern nu sa imprimat de mult de bani atât de") şi care acceptă un bad întreprinderile foarte.

Într-un interviu nou, el a comentat: "Să ne amintim de evenimentele lui 1990, când Japonia a decis să nu lăsaţi pe nimeni să moară, atunci există multe aşa-numitele" banci zombie. Japonia a fost până fost acum aproape douăzeci de ani, să plătească pentru greşelile pe care s-au făcut apoi. Dar tu un alt exemplu - Rusia în 1998. Apoi, economia a luat pauză, sistemul financiar a fost purificat, şi de economia Rusiei de atunci a fost foarte dinamic pentru şapte ani consecutivi Coreea. sud a vazut un scenariu similar de Rusia, şi ea, de asemenea, are o puternică şi în creştere rapidă . Da, economia va experienta de stres sever, dar, chiar dacă acesta va "suferi" doi sau trei ani, atunci ceea ce va creşte. Dar a făcut în anii 1990 în Japonia, nu funcţionează. "

El a atras de asemenea atenţia asupra faptului că, în acele ţări în care există rezerve de numerar - China, Coreea de Sud, Hong Kong, Singapore şi Rusia - care ar fi mult mai bine decât în Occident.

newsru.com