Miliardarul rus Roman Avdeev a adoptat 19 copii

/ Vizionări: 3714

Московский миллиардер Роман Авдеев усыновил 19 детей

 

Cineva poate spune că e ușor să ai o familie mare când ai atâțea bani! Dar noi nu vom vorbi astfel, și pur și simplu ne vom bucura pentru ei.

Deosebirile grădinilor urbane mici. Copiii învaţă despre natura.
Deosebirile grădinilor urbane mici. Copiii învaţă despre natura.

Bancherul Roman Avdeev, unul dintre cei mai bogați oameni din țară, merge cu metrou, dacă drumurile sunt aglomerate, face cu copiii temele pentru acasă, dar consideră că nu poate fi ombudsman pentru aceștea, deși el are 23 de copii, 19 dintre care sunt adoptivi.

”Am fost singurul copil în familie, toată copilăria am petrecut-o într-un apartament comunal. Bunica, tatăl, mama și eu am trăit împreună într-o cameră. Nici jucării nu am prea avut. La școală am mers într-un pieptar părintesc, primit de la fabrică. Am trăit în Odințovo” – își aduce aminte Roman Ivanovici.

De miliarde nici nu se auzea măcar. Avdeev și-a început calea spre marea avere fiind student, ca toată lumea - cu comerțul. În 1989 a fost creat un cooperativ care producea decodatoare PAL-SECAM pentru televizoare. Prima sa afacere s-a dezvoltat rapid, principalele puncte de vânzare a produselor finite au devenit piețele electronice din Leningrad și Moscova. După destrămarea Uniunii Sovietice și apariția monedelor naționale Avdeev a ajuns la concluzia că vânzarea valutei – din ruble în hrivne ucrainene aduce mai mult profit.

TV, care ne ucide — impactul negativ al televiziunii şi Internetului asupra copiilor
TV, care ne ucide — impactul negativ al televiziunii şi Internetului asupra copiilor

În 1994, văzând un anunț în ziar, el a cumpărat Banca Comercială din Moscova, care la momentul respectiv avea o autorizație de schimb valutar și 14 angajați.

Apoi Avdeev a construit meticulos imperiul său de afaceri pe baza băncii, ce acum întră în top treizeci a celor mai mari din Rusia. Curând i-au devenit disponibile toate atributele unei vieți bogate: apartamente, case, călătorii în țări exotice, hobby-uri de modă ( alpinism, schi, yoga). Și bani, bani, bani ...

Dar după primele milioane obținute Roman a sesizat că viața îi e plină de posibilități, însă există oameni care nu au asemenea șanse, spre exemplu copiii din orfelinate. A început să ducă încolo haine, jucării, mâncare. Dar foarte curând a înțeles că acest lucru e cu puțin folos.

«E necesar să renunţăm la ideea producerii şuruburilor pentru maşini sociale»
«E necesar să renunţăm la ideea producerii şuruburilor pentru maşini sociale»

"Ei bine, puteți face reparație, puteți îmbunătăți oarecum condițiile de trai în orfelinate, dar copiilor într-un sens global, acest lucru n-o să-i ajute. Am vizitat o casă de copii, unde m-am întâlnit și am discutat cu o elevă, care la acea vreme era în clasa a 8-a. Am discutat la un ceai. Când am rugat-o să-mi aducă zahăr, fata s-a uitat la mine surprins și a întrebat: "Ce este zahărul?" Am rămas șocat. De fapt, totul s-a dovedit a fi mai puțin înfricoșător: copiilor pur și simplu se adăuga zahăr direct în ceai și ei niciodată nu l-au văzut în ochi. Pare un fleac, însă e foarte demonstrativ. Se primește că o elevă din clasa a 8-a normală în toate nu știe ce e zahărul...".

Tot timpul liber oligarhul rus își petrece cu familia sa, primind o adevărată plăcere. "Dacă ne uităm în genere, mult timp dorm, apoi mult mă ocup de afaceri. Dar nici una, nici alta nu este cel mai important lucru. Cea mai de preț pentru mine e familia. Dacă vorbim despre afaceri, despre business, este important să te bucuri de meseria sa și să te simți creator "- scrie Roman Ivanovici în blogul său.

Roman Avdeev se ocupă activ de binefacere, colaborează cu mai multe organizații și fonduri de caritate, susține voluntariatul, organizează festivaluri și sărbători pentru copii. Și la baza tuturor acestor activități stă convingerea sa fermă: "Cred că este foarte important să formăm în societatea noastră un nou model de lider dezvoltat moral și intelectual, care va promova un nou mod de viață și va schimba radical întregul sistem existent de valori."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137