Mina de aur pentru fermieri! Un kilogram de ciuperci Reishi costă aproape trei sute de dolari.

/ Vizionări: 1272

Mina de aur pentru fermieri! Un kilogram de ciuperci Reishi costă aproape trei sute de dolari.

Ciupercile ca produse alimentar întotdeauna și mereu s-au bucurat de o cerere sporită. În orice supermarket al oricărei țări nu ați intra, în raionul de legume veți găsi neapărat atît ciuperci proaspete, cît și marinate. Nu e de mirare dacă cumpărătorii vor sta la coadă după ele. Popularitatea acestor plante se explică prin faptul că ele sînt utilizate într-o mulțime de bucate – de la salate și supe pînă la copturi, pizza și budinci. Însă unele soiuri de ciuperci, în afară proprietățile lor culinare, mai conțin și un șir de beneficii pentru sănătate, fapt ce le crește prețul pe piață, iar prin urmare, le face atractive pentru afacerile și comerțul cu ele. Din această categorie face parte soiul de ciuperci Reishi.

În favoarea acestui fapt vorbesc și denumirile acestor ciuperci în diferite țări. De exemplu, în Japonia, acest soi de ciuperci se numește Reishi, ce în traducere înseamnă „ciuperca puterilor spirituale”. Iar în China acestea au fost numite „ciupercile nemuririi”. Reishi într-adevăr sînt foarte folositoare, au un impact pozitiv asupra circulației sîngelui, protejează de multe afecțiuni cardiace, au un efect benefic asupra sistemului nervos și respirator. În China antică această ciupercă era atît de înalt apreciată, încît cel care găsea măcar o ciupercă Reishi, putea obține în schimb o existență fără probleme, aducînd trofeul la palatul împăratului.

Ciuperci
Ciuperci

În prezent, Reishi la fel pot îmbunătăți bunăstarea materială a proprietarilor lor. Or, un kilogram de ciuperci costă aproape trei sute de dolari – un motiv evident de a organiza producția și comercializarea lor.

Procesul de creștere

Ciupercile Reishi pot fi cultivate atît pe teren deschis, cît și în încăpere (în acest caz, ciupercile pot fi obținute non stop). Dacă alegeți varianta cu teren deschis, atunci trebuie să țineți cont de faptul că Reishi au nevoie de umbră, așa că ciupercile trebuie plantate pe un teren cu copaci. Totodată, Reishi iubesc apa, de aceea, trebuie menținut un nivel de umiditate (în încăpere pot fi folosite umidificatorii, afară – stropitoare automate. În condiții de sălbăticie, ciupercile cresc pe cioturi și copacii ce pier. Așa că va trebui să găsiți pentru viitorii „discipoli” trunchiuri – cel mai bine de copaci foioși (pe ei Reishi se dezvoltă mai repede), iar coniferele nu vor fi de folos.

După ce veți pregăti toate condițiile pentru ciuperci, puteți cumpărați miceliu de Reishi – de la companiile private, sau de la fermieri (ofertele pot fi găsite pe Internet) – și să plantați trunchiurile pregătite. La creșterea în încăpere (adică în cazul roadei non stop), de pe un trunchi se obțin 4-6 kg de ciuperci. La creșterea pe teren deschis – mai puțin. Un trunchi poate servi pînă la 5 ani, apoi el poate fi înlocui cu unul nou. Reishi pot fi comercializate în supermarketurile alimentare, cît și companiilor producătoare de medicamente, precum și prin intermediul unui site pe Internet.

Золотая жила для фермера! Один килограмм грибов рейши стоит около трёхсот долларов

Золотая жила для фермера! Один килограмм грибов рейши стоит около трёхсот долларов

Золотая жила для фермера! Один килограмм грибов рейши стоит около трёхсот долларов

 

Sursa: ideibiznesa.biz


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.