Ministerul Ecologiei propune să se introducă pașapoarte ecologice în fiecare raion

/ Vizionări: 3838

Минэкологии предлагает ввести в каждом районе экологические паспорта 

 

Ministerul Ecologiei propune introducerea obligatorie în fiecare raion al republicii a pașapoartelor ecologice - hărți, unde vor fi indicate toate problemele care există în fiecare localitate. Acest lucru va permite o monitorizare mai exactă a schimbărilor, atît negative cît și pozitive în fiecare localitate a declarat pentru Novosti-Moldova șeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat Vadim Stîngaci.

 

"Problemele ecologice principale cu care se confruntă republica este braconajul și exploatările forestiere ilegale. Ca probleme prioritare apar și depozitarea ilegala a deșeurilor, apele uzate - toate, împreună afectează calitatea apei ", - a spus oficialul.

"Majoritatea populației nu are acces la apă curată. Sudul țării se află într-o situație mult mai dificilă. În apa din fîntîni, rîuri a fost depistată o concentrație mare de amoniac. Cele mai multe stații de epurare nu fac față situației, iar în unele raioane pur și simplu lipsesc. Toate apele reziduale sînt evacuate direct în rîuri. Curățarea, de asemenea, este una mecanică nu biologică, adică este mai puțin calitativă "- a declarat într-un interviu agenției șeful inspecției ecologice din raionul Taraclia Andrei Baltacov.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137