Mizerabil loc

/ Vizionări: 14982

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

abandonat sat
08-10-2009 deputaţi ai Consiliului Regional a decis să pună la dosar dispariţia a cinci localităţi din regiunea Novosibirsk. Sate şi oraşe, dintre care unii erau mai în vârstă decât majoritatea din Novosibirsk, 10 de ani în urmă sa transformat în ruine abandonate - ultima locuitorii lor sa mutat mai aproape de civilizaţie şi locul de muncă. O mie cinci sute de aşezări mai mari FNL - Novosibirsk - cuprinde mai mult de jumătate din rezidenţi şi continuă de a absorbi populaţia rurală. Experţii-demografi explica de zbor de sateni în oraşul de lipsa de muncă şi de şcoală şi vedea mântuirea lui detectiv în renaşterea moşii de rudenie.

În scopul de a elimina în mod oficial localitate trebuie să adopte o lege Novosibirsk regiune în două lecturi. 10-10 de deputaţi ai Consiliului Regional a votat în unanimitate pentru a avea astfel de legi cu privire la soluţionarea Blinkova, sate Kuzminka 1-I, Orlovsky sat, de decontare "Cazarma 3208 km si satul Lezhnevsky. Eliminarea unui alt decontare - sat Barabinka - doar o chestiune de timp: un document privind abolirea acesteia a fost aprobată de deputaţi până la prima lectură. Descrise localităţi a aparţinut Vengerovskiy, Chulym, Kochenevskomu şi zonele Chistoozernomu FNL.

Potrivit articolului 9 din Legea "Cu privire la sistemul administrativ-teritorială a NSO", localitate-ar putea fi eliminate în cazul în care ţara nu trăieşte un rezident unic pentru cel puţin trei ani la zi de la efectuarea documentelor în Consiliul Regional.

Judecând la locul de administrare a districte şi administrarea FNL, de cele mai multe desfiintat pe 10 octombrie sate golite zece ani în urmă - la sfârşitul anului 90. De exemplu, în funcţie de adjunct al Consiliului Deputaţilor Povarenskogo districtul satul Consiliului Kochenevskogo din regiunea Novosibirsk Anna Sharushinskoy, sat Barabinka rezident ultima plecat în 1999. "Astăzi nu există nici case, nici de comunicare, nu există o infrastructură - doar o zonă de mare, cu resturi de ruine" - descrie situaţia administraţiei rurale.

După cum sa explicat în timpul întâlnirii cu referire la Novosibirskstat Consiliului vicepreşedinte regional al Comisiei pentru politici publice, legislaţia şi administraţia locală Manuilov Oleg pe teritoriul NSO în 2005, au existat 43 locaţii în care nimeni nu a trăit, şi 31 municipalităţi cu o populaţie între 1 până la 5 persoane. Cu toate acestea, după cum se explică Oleg Manuilov, 2002 - 2009 Consiliul Regional Deputaţilor a fost dizolvat în 1926, oamenii abandonat de aşezări. Astfel, de la începutul secolului în regiunea Novosibirsk golite de aproximativ 100 de sate şi cătune.

Interesant, multe dintre Negre Sute "de sate au dispărut cel puţin o istorie bogată decât oraşul Novosibirsk. De exemplu, au fost pe lista neagră pe 10 octombrie Satului Kuzminka 1-am fost infiintata in anul 1825 - aproape 70 de ani înainte de capital din Siberia.

Potrivit Institutului de Economie al RAS SB, cunoscut Novosibirsk demograf Svetlana Soboleva, Novosibirsk sat dispar din mai multe motive: lipsa de muncă, închiderea şcolilor şi dificultăţi în menţinerea unui subzistenţă eficient. "Opţiunea evidentă pare a producţiei de legume şi a producţiei animaliere în formă de mici exploataţii. Dar problema este că, din cauza săraci condiţie extrem de drumuri, precum şi distanţe lungi satenii nu au şanse de a merge regulat la oraş şi vinde produsele. Această problemă acelaşi inaccesibilităţii de transport face imposibilă, şi aşa-numitele "naveta", când sătenii conduce la locul de muncă într-un oraş sau un centru de cartier. În legătură cu scăderea populaţiei de şcoli sunt închise, ceea ce conduce în continuare rezidenţi rămase Pereapălăria în oraş ", - explică fenomenul de un expert.

Potrivit Novosibirskstat la începutul anului 2009 în populaţia Novosibirsk de 1,397,191 de oameni - mai mult de jumătate din populaţia din regiune (52,9%).

Pe parcursul anului trecut numărul de locuitori a crescut cu 6,7 mii persoane (0,5%), iar cel mai mare număr de persoane înregistrate în districtul Leninsky (271,600). Conform rapoartelor Novosibirskstat, pierderea a populaţiei rurale, în direcţia "sat-oraş", în 2008 sa ridicat la 1812 de persoane, în timp ce în 2007 - doar 1393 de oameni.

Potrivit Svetlana Soboleva, pozitiv la situaţia de a dispărea de pe harta din satele poate afecta crearea aşa-numitelor "case de rudenie".

"Pentru oamenii de a avea undeva la locul de muncă, trebuie să vă mutaţi de la oraş la sat, de producţie mici şi mijlocii - de exemplu, un ansamblu de echipamente simple sau de îmbrăcăminte din materiale pregătite. Pentru a oferi oamenilor motivaţia să rămână "pe pământ", este necesar de a simplifica sistemul de obţinere a tracts mari de proprietate tribale, care este, unul care trece din generaţie în generaţie. Va producţie - va fi drumul, oamenii vor - vor şcoală ", - spune demograf Svetlana Soboleva.


Mark Volkov
news.ngs.ru