Modul activ de viață reduce riscul de cancer mamar

/ Vizionări: 2792

Активный образ жизни снижает риск развития рака груди 

 

Femeile care se ocupă frecvent de treburile casnice sunt mai puţin predispuse cancerului mamar, susţin oamenii de ştiinţă.

 

Ei au descoperit că femeile care se ocupă de treburile casnice, printre care şi grădinăritul, au un risc cu 13% mai redus de a fi diagnosticate cu cancer de sîn, faţă de persoanele sedentare.

Chiar şi femeile care se ocupă timp de două ore pe zi de treburile din gospodărie au riscul redus cu 8%.

Pentru a vedea impactul acestor activităţi asupra riscului de cancer mamar, cercetătorii au analizat dieta, dar şi treburile zilnice în cazul a 8.000 de femei care sufereau de acest tip de cancer.

,,Acest studiu a arătat cît de important este pentru sănătatea noastră să rămînem activi. Nu este nevoie să facem la fel de multă mişcare precum un sportiv, însă şi simplele activităţi, precum plimbatul cîinelui, sunt de ajutor pentru diminuarea acestui risc. Micile schimbări în rutina zilnică pot face diferenţa”, a precizat Tim Key, profesor de Epidemiologie la Universitatea ,, Oxford” din Marea Britanie.

Cercetătorii sunt de părere că doar 150 de minute de mişcare în fiecare săptămînă ne pot ajuta să ne menţinem în formă şi să ne protejăm împotriva cancerului mamar.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical Internaţional al Cancerului.

 

 

Sursa: moldovenii.md