Modul cel mai dăunător pentru a ajunge la locul de muncă — maşina!

/ Vizionări: 3072

Modul cel mai dăunător  pentru a ajunge la locul de muncă - maşina!

Modul cel mai dăunător  pentru a ajunge la locul de muncă - maşina!Cercetătorii suedezi au studiat un număr de moduri de a ajunge la locul de muncă şi au demonstrat cum acestea afectează sănătatea, capacitatea de muncă şi viaţa personală. Mersul pe jos şi cu bicicleta, pentru motivele evidente, sunt mai utile decât deplasările cu mijloace de transport public sau privat, dar ce fel de transport este cel mai puţin dăunător?

Studiul a inclus aproximativ 21 000 de persoane în vârstă de 18-65 ani care lucrează mai mult de 30 de ore pe săptămână. În cadrul chestionărilor participanţii la studiu au fost întrebaţi despre modul în care ei ajung la locul de muncă, cât timp le ia şi cum ei singuri apreciază sănătatea lor, luând în considerare astfel de factori cum ar fi stresul, somnul, sănătatea mintală, numărul de zile în concediu medical şi altele.

Rezultatul a arătat că, dacă se va alege între transportul public şi cel privat, călătoria cu mijloacele de transport public este mai puţin dăunătoare, deoarece cauzează mai puţină încordare şi stres.

În general, oamenii care prefera maşini şi transport public, suferă de insomnie, mai degrabă obosesc şi, în general, se simtă mult mai rău, decât amatorii bicicletelor şi  mersului pe jos.

Un impact negativ asupra sănătăţii pasagerilor are şi timpul aflării în transport public. În acelaşi timp, starea de sănătate a conducătorilor auto, care petrec la volan 30-60 de minute este mai rea, decât pasagerilor transportului public,care  ajung la serviciu timp de mai mult de o oră.

 

 

Sursa: bienhealth.com