Modul de viaţă sănătos sau cum să evităm sindromul de oboseală cronică

/ Vizionări: 8610

Modul de viaţă sănătos sau cum să evităm sindromul de oboseală cronică

 

Modul de viaţă sănătos sau cum să evităm sindromul de oboseală cronicăÎn era înaltelor tehnologii şi super vitezelor organismul uman nu reuşeşte să se adapteze la schimbările mediului înconjurător. "Sindromul de manager" bine cunoscut sau "sindromul oboselii cronice" dobândeşte amploarea epidemiei.

Astfel de simptome cum ar fi oboseala, starea de spirit proastă, dureri de cap, incapacitatea de a întreprinde orice acţiuni active sunt rezultatul suprasarcinilor constante la locul de muncă principal. Dacă nu veţi întreprinde măsuri în vederea restabilirii sănătăţii zdruncinate, pot apărea maladii mai grave.

Ce ar trebui să faceţi?

Modul cel mai dăunător  pentru a ajunge la locul de muncă — maşina!
Modul cel mai dăunător pentru a ajunge la locul de muncă — maşina!

Nu atât de mult:

  • O activitate fizică moderată (chiar şi un exerciţiu de dimineaţă de zece minute va ajuta la menţinerea corpului tonifiat).
  • Un regim raţional de muncă şi de odihnă. Prin aceasta se presupune că  fiecare oră de muncă academică necesită o odihnă mică, nu mai puţin de 10-15 minute.
  • O nutriţie bună. Dieta zilnică ar trebui să includă alimente care conţin vitamine şi minerale necesare, precum şi proteine, carbohidraţi şi grăsimi.
  • Concediul anual de cel puţin 3 săptămâni. În trei săptămâni, organismul uman se poate reface pe deplin şi recăpăta puterea pentru anul de muncă viitor.
  • Procedurile medicale profilactice anuale într-un sanatoriu sau profilactoriu. Fizioterapia, acupunctura, masajul, izvoarele minerale contribuie la recuperarea rapidă a rezistenţei şi stabilizarea remisiunii a multor boli cronice.

În afară de recomandările generale, este necesar să ţineţi minte că, atunci când locul de muncă este asociat cu şederea prelungită la monitorul PC-ului, ochii sunt supuşi unei tensiuni în creştere. La supraîncărcare constantă a ochilor Vă pot deranja dureri în ochi, lăcrimări, dureri de cap şi oboseală rapidă.

Există multe remedii populare pentru îndepărtarea oboselii ochilor. Fanii tehnologiilor moderne pot achiziţiona dispozitive speciale pentru masajul ochilor, care sunt, de asemenea, capabile să elimine oboseala şi să Vă scape de cercuri de sub ochi. Lucrătorii de birou, care se confruntă în mod constant cu lipsa de timp, pot cumpăra, de asemenea, ochelari speciali pentru masaj. Ele Vă vor ajuta să menţineţi sănătatea dvs.

Sănătatea este  o componentă obligatorie a vieţii reuşite şi fericite. Prin urmare, nu trebuie s-o ignoraţi.

 

 

Sursa: my-zozh.ru