Moldova mai curată într-o singură zi

/ Vizionări: 3924

Moldova mai curată într-o singură zi

Moldova mai curată într-o singură zi

 

Curățenie în toată lumea într-o singură zi: voluntari din100 de ţări participă la acţiuneaCurățenie Mondială 2012
Curățenie în toată lumea într-o singură zi: voluntari din100 de ţări participă la acţiuneaCurățenie Mondială 2012

Zeci de organizaţii şi-au propus să cureţe, într-o zi gunoaiele de pe arealurile ţării. Proiectul «Hai, Moldova!» presupune implicarea societăţii într-o amplă acţiune care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara. Genericul proiectului este «Să facem curăţenie în toată ţara, într-o singură zi». Proiectul presupune 4 scopuri principale ca, cartarea sau formarea unei hărți digitale a deşeurilor, evacuarea a circa zeci de mii de tone de deşeuri , implementarea sutelor de mii de cetăţeni şi educarea unui spirit ecologic al cetăţenilor.

Pentru ca acest proiect sa aibă succes, organizatorii au nevoie de cât mai mulţi voluntari care ar participa iniţial la activitatea de cartare şi, ulterior, la activitatea propriu-zisă de curăţenie. Proiectul are in vedere şi participarea la responsabilizarea cetăţenilor şi colaborarea cu autorităţile in vederea îmbunătăţirii infrastructurii şi a sistemului de amenzi.

În derularea proiectului sau alăturat ca parteneri, 35 de companii private , 21 de ONG-uri, 7 organizaţii de tineret, 5 universităţi, 7 şcoli, 7 instituţii de stat , Primăria Chişinăului, Guvernul, Ministerul Mediului, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Apărării, 5 raioane care au confirmat că participă la această campanie, 5 posturi TV, 7 posturi radio, Centrul Independent de Jurnalism, Comisarul UE.

“Let’s Do It!” este un proiect internaţional, implementat deja cu succes in Estonia, Lituania si Letonia. Cele trei ţări şi-au curăţat întregul teritoriu de mormanele de gunoi plasate necorespunzător, într-o singură zi. In anul 2010 încă trei ţări s-au înscris in program. La moment se numără circa 12 ţări participante, Letonia, Lituania, Slovenia, Finlanda, Portugalia, Italia, India, Ucraina, România, Brazilia şi Serbia.

Proiectul «Hai, Moldova!» se va desfăşura pe data de 16 aprilie 2011.

Eu fac curat la 16 aprilie! Tu ce faci?

 

 

Sursa: noi.md