Moldoveanul Andrei Popa şi-a propus să înconjoare lumea pe jos

/ Vizionări: 7170

Moldoveanul Andrei Popa şi-a propus să înconjoare lumea pe josCahuleanul Andrei Popa şi-a propus să facă înconjurul lumii în opt sute de zile. Startul expediţiei va fi dat de la lacul Baikal din Rusia, unde moldoveanul s-a pornit joi, transmite MOLDPRES cu referire la surse locale.

De la lacul Baikal, Andrei Popa va parcurge pe jos circa opt mii de kilometri pînă la Chişinău. În capitală, călătorul urmează să-şi perfecteze actele pentru a putea circula prin Uniunea Europeană şi SUA. “Dacă totul va fi bine, preconizez să ajung acasă prin noiembrie anul curent şi să obţin toate cele necesare pentru a-mi putea continua drumul”, susţine Popa.

 

Cît priveşte aspectul financiar al expediţiei, Andrei Popa afirmă că are resurse doar pentru biletul de tren pînă la punctul de plecare şi pentru o perioadă scurtă de drumeţie. “Sper că voi întîlni oameni care mă vor ajuta, aşa cum a fost în călătoria prin Moldova, pe care am făcut-o în anul trecut”, a menţionat turistul din Cahul.

Înainte de plecare, Andrei Popa a deschis conturi în băncile din oraş pentru persoanele care ar dori să-l susţină. Cahuleanul a menţionat că banii ce vor fi colectaţi îi va folosi pentru a acoperi cheltuielile de drum, iar fondurile care vor rămîne le va dona caselor de copii din Republica Moldova.

 

Originar din Cahul, Andrei Popa este unicul moldovean care a înconjurat ţara pe jos. În 20 de zile, el a parcurs 1100 de kilometri de la Giurgiuleşti pînă la Naslavcea şi înapoi.

 

Foto: moldpres.md

Sursa: moldovenii.md