Money nu este fericirea

/ Vizionări: 7650

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

dolar Oamenii de stiinta au dovedit încă o dată înţelepciunea populară. Noi cercetari arata ca fericirea nu este despre bani, nu chiar în numărul lor.
Acesta a fost dezvăluit, de asemenea, relaţia dintre bani şi noroc că nu s-au dovedit să fie cât mai simplă, deoarece ar putea introduce, la prima vedere.

Deci, vrei să devii mai fericit? Apoi, trebuie doar să termini de citit acest articol pentru a afla cum să obţineţi fericirea, chiar cu bani costuri minime.

A început studiul ca întotdeauna - cu o surpriză. Oamenii de stiinta surprins de faptul că, în creştere cu bogăţia nu duce la creşterea numărului de persoane care se consideră fericit. Sa dovedit, suma de bani nu - principalul factor de fericire.

Profesor Elizabeth Dunn de la Universitatea din British Columbia din Vancouver, explică: "Nai studii au arătat că, în ciuda crescut foarte mult în ultimul deceniu, nivelul de profit de fericire a rămas în vigoare. O explicaţie a acestui fenomen evident ilogic a fost că oamenii sunt în esenţă trimite bani pe lucruri care nu aduc fericirea de durată. "

O echipa de cercetatori condusa de profesorul Dunn a decis să exploreze ceea ce provoca emoţii oameni pentru a obţine bani şi de cheltuielile lor pe diverse obiective.
"Ne-am dorit pentru a testa ipoteza că modul său de a cheltui banii nu mai puţin importantă decât cantitatea lor. Sa constatat că, indiferent de câţi bani îi fac pe oameni mai fericiţi, cei care petrec bani pentru a ajuta pe alţii "

ancheta iniţială a arătat că bani de buzunar pentru a ajuta pe alţii în directă legătură cu mai mare sentiment de fericire decât cheltuielile ea acasă. Rezultatele sondajului au fost publicate în revista Science, dar studiul a continuat.

Într-un experiment, membrii şaisprezece una dintre companiile din Boston s-au plătit prime de câteva mii de dolari. După 6-8 săptămâni, li sa cerut să-i spun despre unde au cheltuit banii şi modul în care acestea sunt fericiţi. Ca rezultat, a fost găsită o dependenţă directă - care a petrecut o mare parte din "extra" de bani (pentru ca premiul a fost pentru nimic, doar un supliment) pe o socială are nevoie de mai mult, au fost mai fericiţi decât cei care şi-a petrecut premiul în sine.

În experimentul următor, sa decis să se clarifice rolul de suma de bani în apariţia de fericire.

46 studenti au primit un plic, care a fost fie de 5 sau 20 de dolari. Ei au avut o condiţie: să cheltuiască bani pentru a 17:00 altora sau lor înşişi. Cei care au o condiţie de a cheltui banii pe altele, seara sa dovedit a fi mai mult decât fericit să cheltuiască bani pe ei înşişi. Aceasta înseamnă că, chiar şi o cantitate mică de 5 dolari este suficient pentru a fi fericit pentru intreaga zi.

Şi aici apare întrebarea foarte interesant. Dacă vom primi mai mulţi bani, şi atât de uşor pentru a deveni mai fericiti - de ce nu ne faci? De ce avem prefera banii fericirea? La această întrebare, cercetătorii nu au răspuns. Poate că răspunsul este fiecare dintre noi trebuie să se găsească.

http://iscience.ru