Monsanto renunţă la culturi OMG în Europa

/ Vizionări: 2686

Monsanto отказывается от ГМО посевов в Европе

 

Monsanto Co nu va lupta pentru extinderea culturilor agricole modificate genetic în marea parte a Europei, deoarece în multe țări europene opunerea seminţelor modificate genetic este foarte activă, - au declarat oficialii companiei.

 

 

Reprezentanţii europeni Monsanto Company, cu sediul în St Louis, Missouri, au anunţat cotidianul german Taz că nu mai susţine nici un fel de lobby privind cultivarea seminţelor sale în Europa și nu solicită autorizații noi pentru plante modificate genetic.

"Am ajuns la concluzia că la acest moment nu există o aprobare largă", a spus pentru Taz purtătorul de cuvânt al Monsanto în Germania, Ursula Lüttmer-Ouazane.

Purtător de cuvânt al corporației Monsanto, Thomas Helscher, a declarat că compania a făcut clară intenția de a introduce pe piața culturile modificate genetic numai acolo unde este prevăzut un sprijin larg.

 

Monsanto отказывается от ГМО посевов в Европе

Lumea potrivit Monsanto (Video)
Lumea potrivit Monsanto (Video)

 

 

În ultimul timp compania s-a concentrat pe creșterea cotei pe piața tradițională de cereale în Ucraina și vice-președinte al Monsanto, Isus Madrazo, care supraveghează afacerile internaționale ale companiei, a declarat că pentru compania zonele centrale de dezvoltare sunt Europa de Est și America de Sud. "Ne-am propus să vindem semințe GM numai acolo unde acestea se bucură de un sprijin larg din partea agricultorilor, de un sprijin politic și de un sistem de reglementare legală în vigoare", - a menţionat Helscher pentru Reuters. "După cum am văzut astăzi acest lucru este aplicabil doar în câteva țări din Europa, în special, Spania și Portugalia".

Spre deosebire de Europa, America de Sud primeşte foarte bine biotehnologia agricolă a companiei Monsanto, dar și acolo compania se confruntă cu obstacole, deoarece este în curs de aprobare şi acord din partea Chinei, celui mai mare cumpărător de soia în Brazilia.

 

Monsanto отказывается от ГМО посевов в Европе

 

 

Monsanto vrea să lanseze noi seminţe de soia, rezistente la omizi, numite Intacta RR2 Pro pentru cultivarea în Brazilia în sezonul viitor, dar startul de succes, potrivit reprezentanţilor oficiali Monsanto, se află sub rezerva aprobării de China.

În ultimul timp Monsanto este criticată vehement după ce grâul experimental modificat genetic, lăsat, potrivit companiei, pe raft cu câțiva ani în urmă, a fost găsit în creștere pe câmpul unei ferme din Oregon. Descoperirea anunțată pe 29 mai de către Departamentul Agriculturii din SUA a alarmat piața exporturilor grâului american, pentru că cumpărătorii asiatici au refuzat să-l achiziţioneze.

 

Sursa: facepla.net

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137