Mor peştii din rîul Bîc (+Video)

/ Vizionări: 2194

река Бык

Dezastru ecologic pe rîul Bîc, în preajma localităţii Vatra! De cîteva zile, pe apă plutesc sute de peşti morţi, iar mirosul a ajuns să fie insuportabil. Deocamdată, nu se ştie din ce cauză au murit peştii, cert este că locul e la un pas de a se transforma într-un focar de infecţie. Speriaţi, localnicii au anunţat reprezentanţii Agenţiei "Apele Moldovei", iar specialiştii urmează să afle cum s-a ajuns în această situaţie.

Peştii morţi plutesc pe o suprafaţă de zeci de metri, începînd de la barajul lacului Ghidighici.

Participă la marea campanie de salubrizare a malurilor râului Bîc
Participă la marea campanie de salubrizare a malurilor râului Bîc

Nimeni nu îşi explică din ce cauză au murit peştii. Primarul din Vatra are însă o bănuială.

Localnicii se plîng şi de mirosul îngrozitor. Îngrijoraţi, localnicii au alertat reprezentanţii Agenţiei "Apele Moldovei". La faţa locului s-a deplasat o echipă de specialişti de la Centrul de Sănătate Publică. Experţii au prelevat probe şi urmează să determine cum s-a ajuns în această situaţie. Între timp, în încercarea de a împiedica răspîndirea unei infecţii, autorităţile locale spun că vor strînge peştii morţi de pe suprafaţa apei şi le vor da foc.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137