În 2017, în Anul Ecologiei, fiecare copil din Rusia va primi în dar cîte un puiet de cedru

/ Vizionări: 2402

В 2017 году, в год зкологии, каждому ребенку в РФ будет подарен и высажен саженец кедра

În 2017, în multe orașe din Rusia se preconizează o acțiune inedită, la care urmează să participe aproape toți locuitorii din marile orașe. Inițiatorul acțiunii – Guvernul și Ministerul Ecologiei și Resurselor Naturale al Federației Ruse. În legătură faptul că anul viitor este declarat Anul ecologiei, Guvernul alocă mijloace, iar Ministerul Ecologiei, împreună cu organele locale vor organiza procurarea puieților de copaci multianuali, în special, de cedru, ce vor fi aduși în dar copiilor din Rusia. Pentru aceasta sunt motive întemeiate.

În fiecare zi, se nasc 5924 de copii, iar pe an – circa 2 milioane de copii. În perioada 2020-2030, drept consecință a războiului, se așteaptă o reducere bruscă a natalității. Statul, care vrea să calmeze valurile „demografice”, ce aduc mari pierderi, inclusiv bugetului sub forma creșterii alocațiilor pentru pensii din veniturile angajaților, planifică să-și întărească pozițiile în fiecare familie, prin donarea fiecărui copil cîte un pom multianual, pe care acesta îl va planta singur, sau cu ajutorul celor apropiați.

Două miliarde de copaci vor fi plantați în India
Două miliarde de copaci vor fi plantați în India

În acest scop, Serviciul Federal al Statisticii (Rosstat) și agențiile ei teritoriale, oficiile stării civile, precum și cele ale documentării populației, vor organiza evidența migrației populației, în baza datelor existente vor pregăti informația privind numărul de copiii cu vîrste cuprinse între 0 și 17 ani pentru a o transmite organelor locale. Acestea, la rîndu lor, vor organiza eliberarea certificatelor pentru livrarea puieților.

Astfel: pentru elevi, puieții vor fi transmiși prin intermediul școlii, preșcolarilor – la grădiniță, copiilor instituționalizați – prin intermediul administrațiilor instituțiilor, nou-născuților – prin intermediul organelor de asistență socială.

Copacii vor fi sădiți individual, sau colectiv, iar fiecare pom va avea o placă pe care va fi scris numele copilului. Locurile de plantare vor fi la discreția copiilor – curtea casei, școala, grădinița, la vilă, în scuarul de lîngă casă etc.