Moto Tehnică electrică stabileşte recorduri

/ Vizionări: 4020

Moto Tehnică electrică stabileşte recorduri

Motocicleta cu motorul electric Lightning Motorcycles SuperBike a stabilit un record mondial de viteză printre motociclete care funcţionează pe motoare electrice. Moto Bike a reuşit să dezvolte o viteză de 348 km pe oră, călătoria de mare viteză a avut loc pe Lacul Bonneville.

 

Moto Tehnică electrică stabileşte recorduri

 

În comparaţie cu recordurile precedente, nici o moto tehnică electrică nu a depăşit bariera de 322 de kilometri pe oră. Realizarea recordului s-a efectuat treptat, timp de mai multe curse. Titularii recordului nu intenţionează să se mulţumească cu succesele obţinute şi în viitorul apropiat au de gând să bată recordul propriu.

Acest record ne arată că pentru o deplasare rapidă nu este neapărat necesară tehnica care consumă o cantitate mare de combustibil. Este posibil de a combina indicele performante de mare viteză cu caracterul ecologic al maşinii.

Motocicleta Lightning Motorcycles SuperBike are un motor puternic  Remy HVH250, se alimentează de la baterii litiu-ion. Costul maşinii este aproape 39 de mii de dolari. Sunt bani grei, însă toată moto tehnică pe motoare electrice este scumpă.

 

 

Источник: hontos.ru