Motoricșa solar

/ Vizionări: 3738
Tag-uri:

Солнечные Моторикши

 

La o conferință de energie din Melbourne, compania Star & Solar a demonstrat un nou model de triciclu pentru transportarea de pasageri și de marfă, care merge pe panouri solare amplasate pe acoperiș.

Motorcșa este un mijloc de transport urban foarte răspândit în multe țări în curs de dezvoltare, însă din cauza unor probleme de poluare a aerului în orașele mari multe guverne ale țărilor în curs de dezvoltare au început să interzică sau să limiteze utilizarea ricșei pe benzină.

SolarTuk  este dotat cu un motor electric alimentat de energie solară generată de panouri fotovoltaice instalate pe acoperiș. În prezent compania Star & Solar construiește o uzină în Cambodgia, care va produce motoricșe cu patru modele diferite de acoperiș și motoare de diferite capacități.

Vor fi disponibile următoarele versiuni : cu un panou solar ușor de 500 watt, cu un panou solar dublu și o capacitate totală de 800 de wați, un panou solar retractabil dublu având  o capacitate totală de 1000 de wați. Costul SolarTuk va fi de 2000 - 3000 dolari.

Viteza maximă este de 50 de kilometri pe oră, iar distanța parcursă cu o rezervă de energie a bateriei pline este de 120 km.