Muncitorii verzi ai străzilor urbane

/ Vizionări: 3350

Muncitorii verzi ai străzilor urbane

 

Muncitorii verzi ai străzilor urbane

Serviciul american de silvicultură a îndeplinit o muncă foarte interesantă, evaluând în forma materială "costul serviciilor" al spaţiilor verzi pentru locuitorii oraşelor.

Ca exemplu, au fost efectuate calcule simple pentru trei oraşe americane: Chicago, Sacramento şi Portland. În fiecare caz a fost evaluată funcţia plantaţiilor verzi.

În Chicago, 3,6 milioane de copaci anual absorb 890 de tone de poluanţi,  economisind pentru bugetul oraşului 6,4 milioane de dolari.

În Sacramento, copacii care cresc în partea de sud şi de vest a casei, în vară reduc consumul de energie electrică. Economiile pentru fiecare  casă particulară în această perioadă constituie în medie 25.16 dolari.

 

În Portland, valoarea de piaţă a caselor cu copacii, care cresc în faţa clădirilor sau în apropierea lor, este, în medie, cu 8870 de dolari mai mare, decât a caselor, lipsite de verdeaţă din jur. În acelaşi timp casele, înconjurate de verdeaţă, se vând mai repede, decât cele, lipsite de vegetaţie.

Mai mult ca atât, copacii, care cresc de-a lungul trotuarelor, şi scuaruri mici, adaugă 12828 dolari la valoarea de piaţă a fiecărei case situate într-o rază de 300 de metri. (Astfel, plantând arborii lângă casa dvs, investiţi  în imobil. Nu uitaţi să plantaţi un copac în apropierea casei dvs!).

În total, "munca" a 3, 8 miliarde de copaci urbani din SUA pentru a reduce poluarea aerului este estimată la 4 miliarde de dolari, iar depunerea carbonului, emis în atmosferă, - la 14 miliarde.

P.S. Nu uitaţi că vegetaţia are un efect benefic asupra sănătăţii umane, care, de asemenea, are preţul său.

 

 

Sursa