Municipiul Chişinău are un Plan de Acţiuni pentru Energie Durabilă

Кишинев разработал свой План действий по устойчивой энергии

 

Municipiul Chişinău are un Plan de Acţiuni pentru Energie Durabilă. Astfel a devenit prima unitate administrativ-teritorială din Republica Moldova, care a elaborat un PAED și și-a asumat obligaţia ca pînă în anul 2020 să reducă cu 20% emisiile de CO2 şi să crească eficienţa energetică tot cu 20%.

 

Zilele trecute Primăria Chișinău a prezentat Planul de Acţiune privind Energia Durabilă pentru municipiul Chişinău (PAED).

Prezent la eveniment, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, Dirk Schuebel, a precizat că acest proiect este o bună metodă de a vedea cum sînt cheltuiţi banii din buget.

„Este un proiect unic, ce nu mai există în alte localităţi din ţară, cu rezultate concrete şi municipalitatea urmează să implementeze prevederile studiilor de fezabilitate realizate de experţi”, a precizat oficialul.

PAED este un document obligatoriu pentru semnatarii Convenţiei Primarilor la care municipiul Chişinău a aderat în noiembrie 2011. Proiectul a durat 36 de luni şi în cadrul acestuia au fost desfăşurate mai multe activităţi, printre care, elaborarea PAED pentru municipiul Chişinău şi o strategie de eficienţă energetică pentru oraşul Sevastopol.

Proiectul este cofinanţat de UE prin Programul CIUDAD (Cooperare pentru Dezvoltare Urbană şi Dialog).

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137