Muzeul oraşului Chişinău a fost redeschis

/ Vizionări: 6028

Muzeul oraşului Chişinău a fost redeschis

 

Muzeul oraşului Chişinău a fost redeschis

 

După o perioadă de mai mulţi ani de reconstrucţie, Muzeul oraşului Chişinău a fost redeschis. Situat pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, el mai este numit şi „Turnul de apă”, asta deoarece aici, la început, îşi avea sediul instituţia furnizoare de apă potabilă din capitală.

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, muzeul îşi redeschide uşile după o istorie zbuciumată. „Turnul de Apă” rămîne a fi unul dintre simbolurile oraşului”, a menţionat Chirtoacă, exprimîndu-şi satisfacţia că acest monument este redat din nou publicului. Primarul a subliniat că, pe viitor, muzeul va găzdui diferite expoziţii. Cu ocazia redeschiderii acestuia, între Primăria municipiului Chişinău şi Universitatea de Stat din Moldova a fost semnat un acord cu privire la gestionarea în continuare a fondurilor ştiinţifice ale Muzeului oraşului Chişinău.

„Turnul de apă” a fost construit în 1892 după proiectul arhitectului A. I. Bernardazzi. Acesta reprezintă un monument de arhitectură de importanţă naţională. Chiar dacă de-a lungul anilor a fost parţial deteriorat, clădirea a fost reconstruită după imaginile de epocă în anii 1980-1983, cu excepţia foişorului de foc din partea superioară, construit iniţial din lemn, formele căruia au fost repetate în piatră. De asemenea, Muzeul oraşului Chişinău este primul monument istoric iluminat artistic pe timp de noapte.

 

 

Sursa: noi.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137