Naşterea la domiciliu este inofensivă

/ Vizionări: 4206

Naşterea la domiciliu este inofensivă

 

Naşterea la domiciliu este inofensivăÎn toamna anului 2009, revista medicală de autoritate din Canada (Canadian Medical Association Journal) a rezumat cercetările-comparaţiile naşterilor la domiciliu şi la spital. Cercetătorii au studiat mai mult de 2800 de naşteri planificate la domiciliu (într-o zonă canadiană cu 4,4 milioane de locuitori), efectuate cu ajutorul aceluiaşi grup de moaşe înregistrate într-o perioadă de 4 ani. În ansamblu, studiul a concluzionat că la naşteri planificate acasă cu moaşe sunt rezultate comparabile sau mai bune, decât la naşteri la spital.

Obstetricienii din Estonia îndeamnă legalizarea naşterii la domiciliu
Obstetricienii din Estonia îndeamnă legalizarea naşterii la domiciliu

De exemplu, în timp ce s-au întâmplat şase decese infantile la naşteri la spital, nu au fost decese infantile în rândul femeilor, care au născut acasă. De asemenea, studiul constată că, la copiii născuţi la domiciliu, au existat mai puţine cazuri de traume, cazuri de nevoie de terapie intensivă şi de terapie cu oxigen.

Şi mamele, care nasc la domiciliu, au avut nevoie de mai puţină epiziotomie, introducere de oxytocină şi altor preparate medicale, precum şi de amniotomie (puncţia vezicii urinare).

Acest studiu canadian adaugă că prejudecata americană răspândită împotriva naşterii la domiciliu nu este ghidată de ştiinţă, ci de politică, cercuri de afaceri şi dezinformare.

Pretutindeni politică ...

Autor: Lobanova Olga

 

Sursa: domrebenok.ru