Neapolis Smart EcoCity — primul eco-oraş din Europa

/ Vizionări: 3144

 

Cea mai mare companie autorizată care activează în domeniul construcţiilor în Cipru, Leptos Group, a început crearea unui eco-oraș Neapolis Smart Eco-City.

Proiectul reprezintă un complex urban multifuncțional situat pe un teritoriu de 110 hectare în cadrul orașului Paphos. În afară de locația geografică perfectă, complexul va fi literalmente „înzestrat cu tehnologii smart”, care vor permite rezidenţilor să reducă în mod semnificativ propria amprentă ecologică.

 

Neapolis Smart EcoCity - первый в Европе эко-город

 

Exemplar — eco-oraș în Oksfordshid
Exemplar — eco-oraș în Oksfordshid

Printre caracteristicile unice ale complexului prietenos ecologic - reţelele de inginerie smart cu sisteme de conservare a apei, energiei și managementul deșeurilor, contoare în fiecare cameră, sistemul smart de căutare, disponibil în toate clădirile rezidențiale și publice datorită unei reţele unice locale, susținerea vieții rezidenţilor din propriile resurse și un grad înalt al protecției mediului: 25% de energie electrică va fi generată din resursele inepuizabile - energie geotermală și solară.

În Neapolis Smart EcoCity va funcţiona Centrul ştiinţific de dezvoltări practice, universitatea privată cu studii în limba engleză, hypermarket şi Centrul de Afaceri Internaționale,Centrul Comercial Neapolis Mall, birouri Neapolis Office Park, Parcul Aphrodite Cultural Partk, Neapolis Executive Suites și Neapolis Power Center. În general, oraşul va reprezenta un complex aproape autonom.

Costul proiectului constituie mai mult de 2,5 miliarde de euro. Perioada de construcție - 13 ani. Neapolis Smart EcoCity va fi primul eco-oraş inteligent din Europa, care va uni un stil de viaţă ecologic cu știința, sănătatea, educația, afaceri și industria de agrement.

Deja azi tehnologiile smart se integrează în planificarea urbană, iar nouă ne rămâne doar să așteptăm.

 

 

Sursa: rodovid.me