Necesitatea menținerii imunității primăvara

/ Vizionări: 1538

Необходимость весеннего поддержания иммунитета

Astenia istovește organismul și conduce la scăderea imunității. Pentru întărirea imunității sînt necesare vitamine și microelemente. Trebuie restabilită alimentația corectă. În meniu trebuie să figureze neapărat fibrele. Mîncați zilnic salate din produse accesibile. De exemplu, sfeclă rasă cu măr și morcov sau varză murată. Cumpărați germeni de cereale și includeți-le în meniu. Ele sînt foarte bogate în substanțe biologice naturale

James Cameron deschide prima scoală vegetariană din SUA
James Cameron deschide prima scoală vegetariană din SUA

✔Surse excelente de vitamine sînt pomușoarele înghețate și fructele uscate. Însă nu fierbeți pomușoarele, întrucît ele își pierd o mare parte din vitamine.

✔ Vitamina A în martie poate fi luată din morcov și ficat, de asemenea aceasta este prezentă în fructele și legumele portocalii. Vitamina C se conține în citrice, măceș, varză, mai ales cea murată. Vitaminele din grupa B pot fi găsite în cantități mari în leguminoase, crupe, ouă, în orice verdeață și în nuci.

✔Dintre microelemente asupra imunității acționează pozitiv zincul și seleniul. Zincul se conține în pește, carne, ficat, nuci, fasole și mazăre. Seleniul poate fi „dobîndit” din pește, produse de mare, usturoi.

Substanțele minerale – fierul, cuprul, magneziul și zincul – se află în ficat, rinichi, inimă, nuci, leguminoase și ciocolată.

✔ Totodată, alcoolul și tutunul ucid imunitatea

✔Pentru menținerea imunității trebuie să vă plimbați ziua! Măcar cîte 40 de minute zilnic, în pauza de masă. Iar în week-end – mergeți pe jos prin parc.

Dacă nu reușiți să vă plimbați sau apatia vă lasă fără puteri, vizitați solarul. Veți fi uimiți cum vi se restabilesc puterile. Și pielea își va îmbunătăți aspectul. Trebuie să mergeți acolo măcar de trei ori, deoarece din prima procedură puteți să nu simțiți efectul.

 

Sursa: rus-health.info