Nervi tari... la grădinari

/ Vizionări: 1680

Самые крепкие нервы… у садоводов

Cercetatorii britanici de la psihiatrie au demonstrat că oamenii, care în mod regulat se ocupă de grădinărit și agricultură au un psihic mult mai rezistent la stres și stimulii exteriori și, ca urmare, acești oameni suferă mai rar de probleme psihice.

După 65 de ani începe vîrsta fericirii!
După 65 de ani începe vîrsta fericirii!

La această concluzie oamenii de știință au ajuns după ce în primăvara anului 2013 au efectuat un sondaj sociologic cu implicarea a mai mult de 1.500 de britanici. 80% din numărul total de grădinari nu sunt predispuși la depresie. Este de remarcat că de obicei au o familie mare, și prin urmare nu se simt singuri. 95% din deținătorii grădinilor și terenurilor proprii susțin că acest hobby îi ajută să scape de stres, iar savurarea propriilor succese – fructelor mari și coapte sau florilor frumoase, crescute cu propriile mâini – este cel mai bun mod de a ridica starea de spirit.

În afară de horticultură și grădinărit, sociologii au numit și alte hobby-uri, benefice asupra psihicului: mersul pe jos, yoga în aer liber, jogging în parc sau pădure.

 

Источник: rodovid.me

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137